Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Da sam bar supruzi dao više pažnje, možda bi još bili skupa'

Mile Keser (81) iz Zagreba u braku je proveo 25 godina, u njemu podignuo dvoje djece i sagradio kuću, a onda shvatio da tako više ne može. Sebe krivi što stvari nisu pošle drugim tijekom

Foto: Željko Hladika/24sata
94 komentara

Najviše žalim što nisam bio strpljiv i nisam imao više razumijevanja prema svojoj bivšoj supruzi. Nije mi krivo što smo se rastali jer je naš odnos bio u jako lošoj situciji i jednostavno se više nismo podnosili, pa bolje da smo otišli svatko na svoju stranu nego da smo patili zajedno. No žao mi je što je uopće došlo do toga i što se nisam više potrudio da ipak unatoč svemu ostanemo zajedno - započinje Mile Keser (81) iz Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

On je više od 40 godina proveo radeći kao strojar, a njegova supruga bila je računovotkinja. Zajedno su stvarali i gradili kuću u Kustošiji. Imaju dvoje djece, petero unučadi i jednu praunučicu. Činilo se da su u životu ostvarili sve što su željeli.

- Kuću smo uspjeli završiti, imali smo auto, išli smo na more, sve je bilo dobro. No činjenica je da je ona jako puno radila i bila je dobra u svom poslu. U računovodstvu su nekad puno toga računali ručno, a ne kao danas u računalnim programima. Zato je često donosila posao doma, ostajala do kasnih sati. Ja sam to slabo trpio i radi toga sam počeo više izlaziti u društvo. Učlanio sam se u planinarsku sekciju pa smo išli po izletima. Ona je krenula s nama, ali je brzo vidjela da to nije za nju pa je odustala. Onda su krenuli svakodnevni prigovori, podbadanja, svađe. Čak ni na more više nismo išli zajedno jer je ona htjela po svom, a ja po svom. Na kraju smo zaključili da sve zajedno više nema smisla. Zajednički smo se složili da ćemo se rastati. Ja sam imao 50 godina, pola života sam proveo u tom braku, punih 25 godina. Djeca su nam već bila odrasla pa se barem nismo morali natezati oko skrbništva - kazao je Mile dodajući kako mu je to razdoblje bilo prilično teško.

- Jednostavno se više nismo podnosili. Teško je reći tko je tu kriv i zašto je do toga došlo. Svakako smo oboje mislili da je bolje rastati se nego trpjeti, ali danas mislim da bi nam možda bilo bolje smo ostali zajedno i to nekako otrpjeli. Oboje smo u mirovini, svatko na svojoj strani. Iako smo oboje podjednako vezani uz našu djecu, možda bismo svi zajedno bili više povezani da se nismo razveli - zaključio je Mile. Prije pet godina je došao u dom umirovljenika na Trešnjvci gdje sad živi. Kaže kako ga obitelj često posjećuje i zadovoljan je svojim životom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message