Obavijesti

News

Komentari 10

'Da se ne kokošarimo za karte, zatražit ću ložu na Maksimiru'

'Da se ne kokošarimo za karte, zatražit ću ložu na Maksimiru'
1

Bandić je priznao da ne može biti objektivan po pitanju Dinama. Tražit će počasnu ložu za zagrebačke poliričare. Na Skupštini se raspravljalo i polovanju Holdinga

VIDEO

Na prvoj jesenskoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine drvljem i kamenjem zastupnici su išli na predsjednika Zagrebačkog Holdinga Ivu Čovića, kojeg su prozivali zbog afera ilegalnih priključaka vode i plina te su pitali je li na pomolu raspad te mega tvrtke zbog velikih gubitaka. Tako su poštedjeli Milana Bandića koji se na tome i zahvalio: 

- Hvala vam. Kao da ste znali da sam pod virozom i imam temperaturu - rekao je Bandić. 

Čović je pobrojao da je Holding u prve dvije godine zadužio obveze od 7,5 milijardi kuna što je isto kao da se HEP u dvije godine zaduži za 20 milijardi kuna, a INA za 30 milijardi. Taj se dug prenio i na ovu godinu.

- Te obveze istovremeno nisu regulirane ugovorima tko će snositi taj teret pa je on pao na Holding - rekao je Čović.

Čović: Mi nismo čudotvorci

I odgovorio tako na pitanje kako to da je Holding bolje poslovao u vremenu prije nego što je on došao na njegovo čelo. Podsjetimo, Holding je lani imao 500 milijuna kuna gubitka, a u prvih šest mjeseci 140 milijuna kuna. Slabe točke, rekao je Čović, su ZET, sportski objekti i ulaganja u nekretnine. Bandić je pak zatražio reviziju poslovanja Holdinga u pet godina. 

- Nije Holding moj i nije gubitak moj. To je gradska tvrtka. Naš je posao obavljen solidno, no mi nismo čudotvorci - odgovorio je Čović.

Rekao je da je lani od Grada tražio 300 milijuna kuna i da su ga odbili. Skupštinu je prozvao da mu je rebalansom proračuna uzela još 300 milijuna. Izračunao je da bi tako Holding bio 100 milijuna kuna u plusu. Odgovorio je i na prozivke da će se tvrtka raspasti, da bi se pojedine podružnice, prije svega ZET i Plinara mogle vratiti Gradu. Rekao je da nitko pametan to ne bi napravio, a Tomislav Babić iz HDZ-a ga je poklopio da se ne može oteti dojmu da je Holding obolio od karcinoma, a da se liječi andolom. 

Zastupnici su prenijeli sumnju radnika da se Zagrebački velesajam namjerno uništava da bi se netko dokopao vrijednog zemljišta. Čović je rekao da se na istočnoj strani Velesajma priprema gradnja novog kongresnog centra i najavio da će ovih dana biti novih kadrovskih rješenja u Velesajmu, ali nije odgovorio na postojeću sumnju.

Bandić obećao krov na Maksimiru

Bandić je kao obično bio inspiriran. Rekao je da novca za novi Dinamov stadion nema, ali da će iduće godine osigurati da se natkriju tribine i da će na Dinamovom stadionu tražiti počasnu ložu za zagrebačke političare. 

- Ne mogu biti dovoljno objektivan prema Dinamu, jer sa, njegov počasni predsjednik. No, izdvojili smo 30.000 kuna za ušminkavanje pa je stadion dostojan Lige prvaka. Predložit ću da Dinamo osigura jednu počasnu ložu da se ne ciganimo i ne kokošarimo za karte - rekao je Milan Bandić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...