Obavijesti

News

Komentari 6

Da se zapitamo: Mladi dugong uginuo od plastike u organizmu

'Svi su tužni zbog ovog gubitka i to ponovno naglašava da moramo spasiti okoliš kako bismo spasili te rijetke morske životinje', objavila je veterinarka koja je liječila ovog morskog sisavca

VIDEO

Mladunče dugonga koje je pronađeno napušteno na plaži u Tajlandu ranije ove godine uginulo je u subotu zbog komadića plastike u probavnom sustavu, objavile su mjesne vlasti.

Dugong, prozvano Marium ili "Morska gospa", pronađeno je na plaži u južnoj pokrajini Krabi u travnju i od tada su se o njemu brinule tajlandske vlasti.

Hranili su je mlijekom i morskom travom i nekoliko puta pokušali vratiti u ocean, no uvijek bi se vratila s novim ozljedama.

Prošli tjedan se razboljela i počela je odbijati hranu zbog čega je izgubila puno na težini. Ubrzo je umrla.

Obdukcija, koju je izvelo 10 veterinara pet sati nakon što je umrla, pokazala je da je umrla od plastike.

"Puno komadića plastike blokiralo joj je crijeva i izazvalo upalu, što je dovelo do infekcije krvi i pluća", rekla je veterinarka Nantarika Chansue.

"Svi su tužni zbog ovog gubitka i to ponovno naglašava da moramo spasiti okoliš kako bismo spasili te rijetke morske životinje", objavila je na Facebooku.

Dugong je velik morski sisavac nalik morskim kravama (kt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa