Obavijesti

News

Komentari 17

Dačić: Uhitit ćemo, smijeniti i procesuirati čitav policijski vrh

Dačić: Uhitit ćemo, smijeniti i procesuirati čitav policijski vrh
1

Najavio je natječaj za novog ravnatelja policije, a tu dužnost od prošle vlade obavlja Milorad Veljović. Dodao je kako u prijašnjoj vladi nije bilo volje da ga se smijeni

VIDEO

Ako se utvrdi odgovornost policije za prisluškivanje Nikolića i Vučića, cjelokupan vrh policije bit će smijenjen, uhićen i procesuiran, izjavio je srpski premijer i ministar policije Ivica Dačić beogradskom Blicu dodajući kako premijer najavljuje i iniciranje "promjene regulative koje bi trebale uvesti veće civilne kontrole rada policije" jer je "posljednja u nizu opomena slučaj prisluškivanja predsjednika Srbije i prvog potpredsjednika Vlade".

Dačić je naložio Direkciji da dostavi izvješće povodom sumnji o prisluškivanju i dao nalog Unutarnjoj kontroli za provođenje istrage.

- Prema zakonu, policijom rukovodi ravnatelj policije. Ministar ne odobrava i ne daje suglasnost za provođenje akcija, kao ni prisluškivanja i praćenja. Takav slučaj je i sada - pojasnio je Dačić dodajući kako "rad i funkcioniranje vitalnih službi države treba vratiti u zakonske okvire jer za to u ovoj vladi postoji suglasnost". Također je najavio raspisivanje natječaja za novog ravnatelja policije,a tu dužnost još od prošle vlade obavlja Milorad Veljović. Dačić je dodao kako u prijašnjoj vladi nije postojala volja za Veljovićevom smjenom pa čak ni kada mu je istekao mandat.

- Ovaj slučaj prisluškivanja ne može se ni na koji način dovoditi u vezu s vladom i to su zlobna tumačenja. Ovo nema veze s politikom na stranačkoj razini, odnosno sa strankama, već s pojedincima i njihovim interesima - ocjenjuje Dačić. Blic podsjeća kako "afera o otkrivenom prisluškivanju Vučićevog telefona već četiri dana potresa vrh MUP-a, a kao krivac označen je Rodoljub Milović, šef Uprave kriminalističke policije, prema čijem je nalogu uzet listing Vučićevog telefona".

Ravnatelj srpske policije Milorad Veljović izjavio je za B92 kako je trenutno na bolovanju, ali u ponedjeljak ga prekida i kreće u utvrđivanje "činjeničnog stanja" oko afere prisluškivanja srpskog predsjednika Tomislava Nikolića i prvog potpredsjednika vlade i koordinatora sigurnosnih službi Aleksandra Vučića. Veljović je sinoć na državnoj televiziji izjavio kako će tražiti utvrđivanje razloga i motiva svih sudionika, ali i pozadine svega što se događa oko prisluškivanja.

- Svi državni organi i cjelokupna javnost moraju s ovim biti upoznati do kraja. Ne bih želio da ovo bude još jedan u nizu udaraca na formirane radne grupe koje se bave borbom protiv korupcije i organiziranog kriminala, a vezano prije svega za 24 privatizacije s ciljem da se one rasformiraju, a njihov rad izgubi smisao - rekao je Veljović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe