Obavijesti

News

Komentari 120

Vodič za bedake: Imaju i upute, ali opet nekako uspiju kiksati...

Vodič za bedake: Imaju i upute, ali opet nekako uspiju kiksati...
1

Josip Đakić mora platiti 12.000 kn zbog nesrazmjera stvarne i prijavljene imovine. Od 2015. Povjerenstvo je uvelo mogućnost elektroničkog obrasca, svi su dobili i upute kako ispuniti imovinsku karticu

VIDEO

Za HDZ-ovce ne prestaju problemi oko imovine koju su prijavili u imovinskim karticama.

Nesrazmjer stvarne i prijavljene imovine stajat će Josipa Đakića (HDZ) 12.000 kuna. Kaznu mora platiti u šest rata. Odlučilo je to Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Đakić je 2011. naveo da ima klijet i 2,5 hektara vinograda, a zapravo mu se vinograd prostire na 3,7 hektara. Apartmane na Šolti prijavio je 2012. godine, ali ne 2016., iako je trebao.

Na Šolti od 2013. ima i parkirno mjesto od 37 kvadrata, ali ga nikad nije naveo u kartici. Suvlasništvo u stanu od 189 kvadrata u Virovitici naveo je 2011., ali kasnije ga nikad više nije spomenuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Jandroković je na klubu HDZ-a 15 minuta prao Đakića i Culeja'
'Jandroković je na klubu HDZ-a 15 minuta prao Đakića i Culeja'

Jedna kuća više/manje

U očitavanju Povjerenstvu Đakić je naveo da su vlasnici tog stana njegova bivša supruga i sin. Povjerenstvo je ustvrdilo da je, prema zemljišnim knjigama, on i dalje suvlasnik te da je to trebao prijaviti.

Utvrdili su i da je od 2017. vlasnik stana u Virovitici od 82 kvadrata, što isto nije naveo u kartici. U njoj nikad nije naveo ni suvlasništvo u dvorištu od 95 kvadrata u Virovitici. Đakić je vlasnik lokala, a najamninu je upisao kao plaću supruge. On tvrdi da je to bila pogreška, kao i to da je visina najma 1800 kuna godišnje, a riječ je o mjesečnom iznosu.

Od pokretnina HDZ-ovac je vlasnik VW Touarega iz 2017. godine. On tvrdi da ga je kupio karamboliranog i popravio ga, a kako Povjerenstvo ima podatak da je auto uredno registriran, smatraju da ga je trebao upisati.

Đakić je vlasnik i OPG-a, no ni njega nema u kartici, kao ni da je na to ime, ali i vinograda, primao subvencije od Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Iako je Đakić 2011. u kartici upisao vikendicu u Šibeniku i brodić iz 2008., kasnije ih nigdje ne navodi. Imao je i kredit, koji je dignuo 2008. i trebao vraćati do 2033. godine, no kredit se više nigdje ne spominje.

Đakić nije prijavio stan, auto, dionice, OPG, parking, dvorište
Đakić nije prijavio stan, auto, dionice, OPG, parking, dvorište

Đakić je Povjerenstvo izvijestio da je kredit u međuvremenu otplatio prodajom dionica Ine, ali te dionice nikad nije prijavio u kartici, kao ni dividende koje prima od ostalih dionica koje su uredno upisane.

HDZ-ovac se od supruge rastao 2016., ali kad je trebao, nije upisao ni svu njezinu imovinu od neplodnog tla u Zatonu od 647 kvadrata, vinograda od 4361 kvadrata, suvlasništva u stanovima od 108 i 86 kvadrata u Virovitici, dionice i dividende.

Sve lijepo piše - kako i gdje ispuniti 

Od 2015. godine Povjerenstvo je uvelo mogućnost elektroničkog obrasca, a svi dužnosnici dobili su i upute, dok se iste nalaze i na službenim stranicama Povjerenstva. Proces ispunjavanja kartice jednostavniji je od ispisivanja opće uplatnice.

Lijepo je naznačeno što, kako i gdje ispuniti, a ako ni tad nekome nije jasno, u Povjerenstvu su otvoreni pomoći pri ispunjavanju. Ništa to nije pomoglo Đakiću, Kuščeviću, Tolušiću i ostalima koji su propustili to ispravno napraviti.

No treba imati na umu da ovim zastupnicima i bivšim ministrima možda nije bio problem ispunjavanja, nego nepoznavanja vlastite imovine. Imaju toliko toga, da jednostavno nekad zaborave milijunske nekretnine i pokretnine.

Jedna kuća više-manje. Nikakvo povjerenstvo im u tome ne može pomoći osim da se osnuje novo za zaboravljenu imovinu pa da ondje potraže savjete.

'Neću se izjasniti koji je moj stav o povlačenju amandmana'
'Neću se izjasniti koji je moj stav o povlačenju amandmana'

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv bivšeg ministra Tomislava Tolušića, koji je u imovinskoj kartici pogrešno prijavio površinu kuće, a nije prijavio okućnicu.

Zbog neformalnih sastanaka vezanih uz krizu u koncernu Agrokor otvoren je postupak protiv ministra financija Marića. Protiv premijera Plenkovića neće se pokretati postupak zbog kupnje stana 2003. po povlaštenim uvjetima, jer tad nije bio dužnosnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21