Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

'Daleko smo od oporavka, kriza kod nas tek dolazi...'

Slavko Kulić rekao je u Latinici da nas zahvaćaju posljedice privatizacije uzrokovane vlastitom politikom i da se sada igra na bojištu, a ne tržištu

Tomislav Miletić/Pixsell
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
20 komentara

Današnji sustav ukida sve ostatke socijalne države. Problem nije u tome, nego u ukidanju tržišta. Kapitalizam ide u nasilnu preraspodjelu svega. Tržište napušta sve ono što su bile tržišne institucije. Više se ne igra na tržištu, nego na bojištu - rekao je ekonomist Slavko Kulić u Latinici. Gosti su raspravljali o nerazvijenoj i uništenoj poljoprivredi te graditeljstvu. Kulić je ujedno istaknuo da se Hrvatska nalazi u fazi biološke ovisnosti jer uvozi 80 posto hrane.
- Zamislite da se večeras iz sanitarnih razloga zatvore granice s Europom. Time bismo se u roku od 15 dana našli u stanju neoliberalne eutanazije. Zna se da su poljoprivredni kombinati tehnološko-tehnički bili u samoj špici svjetske poljoprivrede, ali ono što se dogodilo s poljoprivredom ukazuje na ono što se radilo sa cijelom Hrvatskom za vrijeme privatizacije - dodao je Kulić. Vedran Uranija iz SSSH naglasio je da je u Hrvatskoj na snazi ultra odnosno divlji kapitalizam, a da bi se stanje poboljšalo moramo težiti prema državnom kapitalizmu. Gosti su zaključili da je Hrvatska kriza započela prije dvadeset godina, u vrijeme privatizacije uzrokovane vlastitom politikom.
- Kriza nam tek dolazi - zaključio je Kulić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message