News

Komentari 19

Dalić je grlio Kolibriće i tješio roditelje, a onda i sam zaplakao

Dalić je grlio Kolibriće i tješio roditelje, a onda i sam zaplakao

Djeca oboljela od spinalne mišićne atrofije bez daha su slušala dok im je Zlatko Dalić u KBC-u čitao slikovnicu "Zlatkov dan za igru" koja je napravljena za oboljele od ove neizlječive bolesti

Čim je otvorio slikovnicu i počeo čitati, svi su umukli. Nakon što je završio, pružili su ručice prema njemu i imali samo jednu želju: zagrliti ga. Mališanima oboljelim od opake spinalne mišićne atrofije u srijedu se u KBC-u Zagreb želja ostvarila. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić, zagrlio je svakog od njih, fotografirao se s njima, potpisao na majicu, šapnuo im utješnu riječ na uho, ohrabrivao roditelje djece. U jednom je trenu i zaplakao. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zagreb: Zlatko Dalić predstavio slikovnicu o rijetkoj bolesti SMA

'Nisam dvojio niti sekunde kada su me nazvali'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije odazvao se na poziv udruge Kolibrići u kojoj su roditelji vitalno ugrožene djece.

- Nisam dvojio niti sekunde kada su me nazvali i uvijek ću biti na raspolaganju ako me zatrebaju. Mislim da je na svima nama, na cijelom društvu da ukažemo na probleme s kojima se ova djeca i njihovi roditelji susreću. Garantiram vam da ćemo hrvatski nogometni reprezentativci i ja biti dio vaše priče. Bit će mi drago ako vas danas budem barem malo razveselio - rekao je Dalić  Malim pacijentima na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb došao je pročitati slikovnicu 'Zlatkov dan za igru' u kojoj je glavni lik zebra Zlatko. Slikovnica je okosnica programa 'Zlatkov dan sa SMA' kojeg su osmislili udruga Kolibrići sa KBC-om Zagreb, Klinikom za dječje bolesti Zagreb i KBC-om Split, a sve kako bi podigli svijest javnosti o spinalnoj mišićnoj atrofiji. Slikovnicu koju je izdala tvrtka Biogen, Zlatku su pomogle pročitati i tete pričalice koje inače čitaju djeci u bolnicama. Čim je došao Dalićev red da pročita svoj dio, mališani su prasnuli u smijeh. 

- Danas mi napravi irokezu, mama! - pročitao je izbornik, potpuno se unijevši u lik zebre Zlatka. Tako je djeci malo po malo, do kraja pročitao knjigu o zebri koja boluje o SMA, a koja je napisana na zanimljiv i njima prilagođen način.

Na kraju je šarene slikovnice poklonio malim pacijentima uz plišane zebre koje su ih posebno oduševile. 

Najčitaniji članci