News

Komentari 7

Damir Vanđelić i dalje će biti na čelu Nadzornog odbora Ine

Damir Vanđelić i dalje će biti na čelu Nadzornog odbora Ine

Na prijedlog Republike Hrvatske u Nadzorni odbor ponovno su izabrani Damir Vanđelić, koji ostaje i predsjednik Nadzornog odbora Ine, te Damir Mikuljan i Luka Burilović, izvijestila je Ina

Dioničari Ine u petak su na izvanrednoj glavnoj skupštini ponovo za hrvatske članove Nadzornog odbora izabrali Damira Vanđelića, koji ostaje i predsjednik NO-a, te Damira Mikuljana i Luku Burilovića, dok je mađarski MOL u tom tijelu zadržao dva i izabrao tri nova člana. 

Na prijedlog Republike Hrvatske u Nadzorni odbor ponovno su izabrani Damir Vanđelić, koji ostaje i predsjednik Nadzornog odbora Ine, te Damir Mikuljan i Luka Burilović, izvijestila je Ina.

Oni su, kako se navodi, izabrani na mandat od šest mjeseci.  

Vlada, koja u Nadzorni odbor Ine predlaže tri člana, je 13. studenoga za to tijelo predložila Vanđelića, Burilovića i Mikuljana, i to  do provedbe postupka izbora tih članova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Vlada je tada ujedno predložila da Vanđelić ponovno bude predsjednik Nadzornog odbora, što je novi sastav toga tijela i odlučio nakon izbora na skupštini. 

Vanđelić i Burilović u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016. godine, a Mikuljan od lipnja 2017. godine, a taj im mandat traje do danas, 18. prosinca. 

Pet članova Nadzornog odbora Ine predlaže najveći pojedinačni dioničar, mađarski MOL. 

Na MOL-ov prijedlog u Nadzorni odbor Ine ponovno su izabrani József Molnár i László Uzsoki, dok su tri nova MOL-ova predstavnika - Zsuzsanna Ortutay, Gabriel Szabó i Domokos Szollár.

Predstavnici MOL-a u Nadzornom odboru izabrani su na mandat od četiri godine. 

Inače, uz Molnara i Uzsokija do sada su predstavnici MOL-a u Ini bili Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horváth i Jozsef Simola, koje će sada zamijeniti tri nova člana. 

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika.

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić. 

Mađarski MOL u Ini ima 49,08 posto dionica, a Republike Hrvatske ima 44,84 posto dionica.

Dioničari Ine na današnjoj su izvanrednoj skupštini potvrdili imenovanja Judit Szilagy za predsjednicu Revizijskog odbora Ine te Ratka Markovića i Hrvoja Šimovića za članove toga odbora, na mandat do 18. prosinca 2024. godine.

Najčitaniji članci