News

Komentari 48

Danas izlazi nova korona karta: 'U četvrtom valu smo, nadam se da ostajemo narančasti i dalje'

Danas izlazi nova korona karta: 'U četvrtom valu smo, nadam se da ostajemo narančasti i dalje'

Rast se može očekivati, nadamo se ne u onoj mjeri kakvu smo imali u drugom i trećem valu s obzirom na to da je određen dio stanovništva procijepljen, kaže Tanja Ćorić

Hrvatska iz tjedna u tjedan bilježi rast novozaraženih korona virusom, a dr. Tanja Ćorić, epidemiologinja sa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, kaže kako se može očekivati daljnji rast broja oboljelih.

- S obzirom na uzlaznu putanju zadnjih tjedana, obzirom na završetak godišnjih odmora i povratak ljudi u svoja prebivališta te dominaciju delta-soja očekujemo daljini rast. Rast se može očekivati, nadamo se ne u onoj mjeri kakvu smo imali u drugom i trećem valu s obzirom na to da je određen dio stanovništva procijepljen s obje doze - rekla je Ćorić za HRT

Kaže kako je teško prognozirati hoće li četvrti val svoj vrhunac dosegnuti oko 1. listopada, kako tvrde neke prognoza ali, dodaje, mi se trenutno nalazimo u četvrtom valu.

- Mi se sada nalazimo u četvrtom valu epidemije korona virusom. Kada će biti njegov vrhunac će se tek vidjeti - rekla je.

Danas izlazi nova europska korona karta i Ćorić se nada da nećemo ući u crveno.

- Nadam se da ćemo i dalje ostati narančasti jer mi imamo rast ali ne toliko veliki kao što su neke druge zemlje imale. Vidjet ćemo i svi iščekujemo kako će to ECDC prikazati. Podaci se šalju na tjednoj bazi u ECDC - poručila je.