Obavijesti

News

Komentari 5

Đermanović i Čavić zajedno dobili 16 godina za ratni zločin

Đermanović i Čavić zajedno dobili 16 godina za ratni zločin
3

Sudilo im se ponovno na zagrebačkome Županijskom sudu jer je Vrhovni sud ukinuo presudu sisačkoga Županijskog suda. Terete ih za ubojstvo Hrvata Vladimira Letića

VIDEO

Na Županijskom sudu u Zagrebu presudili su Peri Đermanoviću i Dubravku Čaviću, koji su nepravomoćno dobili devet odnosno sedam godina zatvora. Sudilo im se ponovno na zagrebačkome Županijskom sudu jer je Vrhovni sud ukinuo  presudu sisačkoga Županijskog suda kojom je Đermanović osuđen na 11 godina zatvora, Dubravko Čavić na devet, a Ljubiša Čavić na dvije godine zatvora. Jedino je potvrđena jednogodišnja kazna Ljubanu Bradariću, osuđenom zato što je pucao iz puške i zastrašivao preostalo hrvatsko stanovništvo u Stublju.

Nakon što je čuo presudu Đermanović je teško uzdahnuo. Sudac Zdravko Majerović rekao mu je kako razumije njegove reakcije jer je tijekom postupka tvrdio da je nevin. 

- To ću tvrditi dok sam živ. Ja znam što je istina - rekao je Đermanović. 

Obrazlažući presudu sudac je rekao kako je više svjedoka vidjelo da su Đermanović i Čavić i još jedan pripadnik srpskih paravojnih postrojbi civila Vladimira Letića stavili u auto i odvezli ga u šumu gdje je ubijen.

- Nije bitno tko je pucao jer su svi počinitelji - rekao je sudac dodavši kako Ženevska konvencija postoje da bi ljudi koji su sudjelovali u ratu nakon njega sebi mogli pogledati u oči. 

- Vi nažalost to nećete moći zato što ste ubili civila, što se kaže bezveze ubili civila iako i dalje možete tvrditi da niste. No jeste li, vi to najbolje znate - zaključio je sudac.

Pero Đermanović i Dubravko Čavić, pripadnici srpskih paravojnih postrojbi, optuženi su za ubojstvo hrvatskog civila Vladimira Letića, koji je tada imao 56 godina. Tereti ih se da su sredinom listopada 1991. Letića vezali žicom i odvezli u zapovjedništvo u Gornji Hrastovac, gdje su ga zlostavljali. Idućeg dana odvezli su ga u njegovo selo Stubalj, gdje im je morao pokazati u kojim kućama ima oružja. Nakon toga su ga, po optužnici, odvezli u šumu, gdje su ga kundacima i nogama pretukli i polomili mu noge, a zatim ubili s više hitaca.

Đermanović je optužen i da je s Ljubišom Čavićem krajem listopada provalio u dvije kuće u Graboštanima i zapalio ih.

Prvookrivljeni Pero Đermanović jedini je u pritvoru. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu