Obavijesti

News

Komentari 99

Što ću u Saboru kada ne mogu ništa mijenjati, a i seka je tamo

Što ću u Saboru kada ne mogu ništa mijenjati, a i seka je tamo
8

Danko Končar treći put obilazi hotel Marjan. Ovaj put je doveo i svog odvjetnika Antu Nobila. Ništa još nije dogovoreno, a pregovori su još u tijeku, rekao je Kerum

VIDEO

Danko Končar došao je u subotu ujutro po treći put razgledati hotel Marjan. U pratnji odvjetnika Ante Nobila i nekoliko savjetnika šetao je po hotelu više od dva sata.

A dok su oni razgledavali buduću investiciju, Kerum je bio na svojoj jahti Joke s Fani i Franom. Nakon nekog vremena izišao je i pozvao novinare na piće u jednu prostoriju budućeg hotela. I tad je počeo "Kerum show":

- Evo ovdje rade moji inženjeri, rekao je i pozvao sve da sjednu u prostoriju kojom je dominirao ogromni nacrt cijelog hotela.

Ponudio je novinare pićem i zaključio:

- Baš nam je lipo ovde, jedino nema muzike, žao mi je šta naš predsjednik neće od ovoga imat koristi, našalio se Kerum aludirajući na Ivu Josipovića i slučaj ZAMP.

- Ajmo, ko će šta pit, ima vode, obične, mineralne, evo i fanta. Oće ko rakiju ili Amaro? A koliko vas je, da san zna donija bi van odojka. Vidi ovo, ima samo jedna piva. Daj molin te donesi 10 piva, zamolio je jednog fotoreportera davši mu 500 kuna. Ajde molin te, uzmi slobodno, nisan još propa, iman za pivo, našalio se gradonačelnik.

Fotoreporter se uskoro vratio s pivom i rekao kako ih je kupio u trgovini Tommy jer Keruma više nema:

- Ma neka, sve ću prodat. Sve, u ovoj državi ne može se normalno radit. Evo, danas je 12.5. i ja nemam nijednu kunu ili euro duga prema bilo kojoj banci ili dobavljaču. Već 22 godine uredno plaćam sve obveze, državi, dobavljačima, bankama, svima. Šta ću radit kad sve prodan? Ništa, možda ću ić na selo i držat ovce, našalio se pa nastavio:

- Riješit ću se biznisa i ostati u politici. U Marjan sam dosad uložio 113 milijuna eura, a moja je procjena da za dovršenje treba još oko 100 milijuna kuna. Da sam prije nekoliko godina ima današnju pamet, davno bi Marjan bio otvoren. Ali htio sam nešto posebno. Pazite, može se kupit auto za sedam, a može i za stosedam tisuća eura. Ali najskuplje stvari u hotelu su dovršene, struja, ventilacija i sve instalacije - priča Kerum.

Novinare je zanimalo kako je moguće da će Kerum prodati cijeli hotel kad je za njega uvijek govorio da je Marjan "njegovo dite".

- Moja djeca su Joško, Neva, Frane i ovo koje dolazi, a sve drugo je biznis. Najvažnije je ipak da se hotel dovrši, a s Marjanom i zapadnom obalom Split će se moći usporediti s Nicom i Monte Carlom. 

O brojkama i postotku Marjana koji bi mogao prodati Končaru nije želio govoriti:

- Danko je zainteresiran, mi pregovaramo, ako se i dogovorimo nećemo u javnost iznositi brojke, to je naša privatna stvar, rekao je Kerum.

Sam Končar tvrdi kako je zainteresiran za ulaganje u Marjan, te kako smatra da bi za dovršenje trebalo između 25 i 35 milijuna eura. Kerum ni ovu priliku propustio da se "očeše" o medije:

- Nervira me iznošenje neistina, svi vi koji pišete ne smijete napisati što zapravo mislite. Evo, prije nekoliko dana u Sarajevu je umro Ognjen Šimić, liječnik koji je spasio tisuće života. Zašto o njemu ne pišete, o čovjeku koji je spasio toliko ljudi, a jedna "luda" ga je tužila da je uzeo mito, žestio se Kerum.

Na pitanje zašto ga češće nema u Saboru Kerum je odgovorio u svom stilu:

- Pa šta ću ja tamo radit kad je Nevenka tamo. A osim toga, toliki je red za govoriti da bi u četiri godine mogao nešto reć tek par puta. Jednom sam se prijavio za riječ, ali trebalo je toliko čekati da sam odustao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije