Obavijesti

News

Komentari 52

Kirurgu radi kojeg je Maškarin izgubio nogu, uvjetna kazna!

Kirurgu radi kojeg je Maškarin izgubio nogu,  uvjetna kazna!
3

Rijeka: Miroslav Maškarin (26) ipak se nije pojavio na izricanju presude. Popovićev odvjetnik i dalje tvrdi da nije bilo liječničke pogreške već da je došlo do komplikacije

VIDEO

Doktor Branko Popović je u četvrtak na Općinskome sudu u Rijeci proglašen krivim za nesavjesno liječenje iz nehaja u slučaju operacije Rabljanina Miroslava Maškarina. Riječ je o operaciji slijepog crijeva koja je bila u ljeto 2006. godine, kada je na operacijskome stolu Maškarinu ozlijeđena aorta. Ozljeda je dovela do amputiranja lijeve noge i lošeg općeg zdravstvenog stanja pacijenta.

Sutkinja Sandra Vučković osudila je Popovića na nepravomoćnu kaznu zatvora od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Novinarima zbog nedostatka mjesta nije dozvolila ulazak u sudnicu, pa je javnost ostala uskraćena za obrazloženje presude.

Miroslav Maškarin nije se pojavio na izricanju, a Popović je nakon što je čuo odluku sutkinje šutke prošao kraj novinara. Njegov je odvjetnik, Milenko Škrlec, komentirao kako je Popović iznenađen presudom.

- Nije očekivao ovakav rasplet situacije. I dalje se smatra nevinim. Kad proučimo presudu, uložit ćemo žalbu, rekao je Škrlec. 

Maškarinova odvjetnica Ingrid Barić komentirala je kako je postupak predugo trajao. 

- Medicinari su od početka znali o čemu je riječ. Žao mi je što je unatoč tome postupak trajao više od pet godina. Osuđujuća presuda puno nam znači, no prava nas borba tek očekuje u građanskoj parnici za odštetu - rekla je Barić. 

- Činjenica koja je prevladala pri izricanju presude bio je trenutak uvođenja troakara okomito, a ne pod kutom od 45 stupnjeva. Zbog toga je došlo do ozlijede aorte, krvarenja i naposljetku amputiranja noge Maškarina. Za to postupanje nema opravdanja. Liječnik je time počinio grubu grešku i bez obzira što se borio za pacijentov život, grubo je prekršio pravila struke - rekla je tužiteljica državnog odvjetništva.

Sutkinja je kao olakotne okolnosti Popoviću u obzir uzela to što je dugogodišnji i uspješan kirurg. Morati će platiti i sve sudske troškove, a o kolikom je iznosu riječ za sada nije poznato.

Kirurg Popović je Maškarinu na zadnjem ročištu rekao kako će taj teret nositi do kraja života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.