Obavijesti

News

Komentari 36

Danas u Beogradu presuda Jociću za ubojstvo Pukanića

Danas u Beogradu presuda Jociću za ubojstvo Pukanića
3

Sreten Jocić se, iznoseći svoju obranu na suđenju, pohvalio da je radio za najmanje šest tajnih službi, uključujući i hrvatsku. Presudu za likvidaciju čeka u zatvoru

VIDEO

Suđenje Sretenu Jociću zvanom Joca Amsterdam, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008., trebalo bi, ako ne bude spektakularnih preokreta, nakon četiri godine rezultirati nepravomoćnom presudom na Specijalnom sudu u Beogradu.

Jocić je optužen da je za cijenu od milijun i pol eura, od za sad još nepoznatog naručitelja, organizirao ubojstvo vlasnika Nacionala u listopadu 2008., a Milovanović je, tvrdi tužiteljstvo, bio glavni izvršitelj. Za njih dvojicu tužiteljstvo traži 40 godina zatvora. Za trećeoptuženog Milenka Kuzmanovića, zaduženog za logistiku, tužiteljstvo je tražilo najmanje 15 godina zatvora.

Milovanović je zajedno sa Sretkom Kalinićem zvanim Zver, koji je ubio i raskomadao Cvetka Simića na zagrebačkom Jarunu, pokušao je 7. veljače 2012. pobjeći iz zatvora.

Ostali robijaju u Hrvatskoj

Ostali sudionici u likvidaciji Pukanića i Franića u Hrvatskoj su osuđeni na dugogodišnje robije i svi, osim Jocićeva kuma Slobodana Đurovića, robijaju u Lepoglavi. 

Robert Matanić osuđen je na 35 godina, Bojan Gudurić na 33 godine, Luka Matanić i Amir Mafalani na 16 godina. Crnogorski državljanin Slobodan Đurović dobio je 23 godine i nalazi se u zagrebačkom zatvoru gdje čeka hoće li ga izručiti Crnoj Gori kako bi tamo odslužio ostatak kazne.

Joca Amsterdam je u drugom postupku pravomoćno osuđen na 15 godina jer je od dva policajca naručio ubojstvo Gorana Marjanovića poznatog kao Goksi Bombaš.

'Nikad nisam čuo za tog Pukanića'

Iznoseći obranu Jocić je prije četiri godine rekao kako je za Ivu Pukanića prvi put čuo nakon uhićenja Slobodana Đurovića.

- Nisam znao o čemu je pisao taj Pukanić niti sam s Đurovićem ikada pričao o njemu. Ne poznajem ni Stanka Subotića ni Miloša Peruničića. Nikada nisam organizirao kriminalnu skupinu koja se bavila kriminalom u regiji. Nikada nisam imao veze sa švercom cigareta niti s trgovinom drogom - branio  se Jocić prije četiri godine dodavši kako ga nitko od optuženih u Hrvatskoj i Srbiji nikad nije niti vidio, a kamoli da je ikada razgovarao s njima. 

Braneći se na sudu Joca Amsterdam ustvrdio je da je surađivao sa šest tajnih službi, uključujući i hrvatsku. Da je živio na pet kontinenata, bio u 44 zemlje i da je živio u 16 država. Ne koristi se mobitelima niti ima vozačku dozvolu. Govori engleski i nizozemski, a služi se bugarskim, ruskim, talijanskim, njemačkim i španjolskim.

"Đurović - Kardinal? Umro sam od smijeha"

Za svog devetog kuma Slobodana Đurovića, kojeg jedino poznaje od svih suoptuženika i Srbiji i u Hrvatskoj, rekao je da je boem i dobar čovjek koji je vodio buran život, uvijek okružen lijepim ženama i poslovnim ljudima.

- Njega smo zvali Bobo. Kad sam čuo da su ga navodno zvali Kardinal, umro sam od smijeha. Ajde da su ga nazvali Patrijarh ili Monah. Pa Kardinal zvuči katolički - branio se Joca Amsterdam. Dodao je kako Đurović potječe iz partizanske obitelji te da niti djecu nije dao krstiti.

"Hrvatska je balkanska provincija"

Jocić tvrdi kako nikad nije bio u novoj Hrvatskoj koju je nazvao "balkanskom provincijom".

- Kada sam služio vojni rok u Puli 1981. nisam se družio s Hrvatima nego s Talijankama i Talijanima - rekao je Joca Amsterdam.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21