News

Komentari 5

Danci objavili fotografiju: Ovo je misteriozni objekt kojeg su pronašli pokraj Sjevernog toka

Danci objavili fotografiju: Ovo je misteriozni objekt kojeg su pronašli pokraj Sjevernog toka

Danske vlasti su rekle da predmet ne predstavlja neposrednu sigurnosnu opasnost, ali su ga odlučile izvući uz pomoć nacionalnih vojnih snaga

Danska energetska agencija pozvala je tvrtku Nord Stream 2 AG sa sjedištem u Švicarskoj da sudjeluje u operaciji izvlačenja nepoznatog predmeta pronađenog pored oštećenog plinovoda Sjeverni tok 2 u Baltičkom moru.

Danske vlasti su rekle da predmet ne predstavlja neposrednu sigurnosnu opasnost, ali su ga odlučile izvući uz pomoć nacionalnih vojnih snaga. Agencija čeka odgovor od Nord Streama 2, koji vodi jedan od dva ruska plinovoda oštećena u eksplozijama prošlog rujna, na zahtjev da pomogne identificirati objekt. Bloomberg javlja da bi mogla biti riječ o dimnoj plutači, uređaju za slanje signala u slučaju opasnosti.

U međuvremenu su danske vlasti objavile sliku predmeta. Radi se o predmetu cilindričnog oblika visine četrdesetak centimetara. Kako se može zaključiti, nalazi se uz samo cijev.

Danska je pozvala ruskog naftnog diva Gazprom da pomogne u izvlačenju misterioznog objekta koji je uočen u blizini plinovoda Sjeverni tok 2 šest mjeseci nakon eksplozije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je nedavno otkrio da je prilikom snimanja akvatorija blizu mjesta eksplozije pronađen predmet sličan anteni eksplozivne naprave.

Službeni Kopenhagen sada je odobrio zahtjev Moskve.