Obavijesti

News

Komentari 33

Srb: Đapić valjda nije došao jer su ga pogodili loši rezultati

Srb: Đapić valjda nije došao jer su ga pogodili loši rezultati
11

Ante Prkačin uvjeren je da bi ujedinjeni pravaši u Hrvatskoj sigurno zajedno osvojili 15 mandata. Smatra da treba otkriti zašto je desnica u Hrvatskoj razjedinjena

VIDEO

Rezultat je katastrofa! Ja nisam tipičan političar koji nalazi besmislena opravdanja bez obzira tko o tome što mislio. Pitanje je je li hrvatski narod u nama nije prepoznao ono što jesdmo ili mi nismo ono što mislimo da jesmo - rekao je Prkačin. 

Daniel Srb rekao je kako prema podacima s kojima raspolaže, HSP ima jedno mjesto u Saboru. Ipak, kaže, nema točne podatke te da bi ih trebao imati u ponedjeljak rano ujutro. 

- Anto Đapić nije došao jer je bio razočaran lošim rezultatima i to ga je toliko pogodilo da se vjerojatno zato nije pojavio - prepostavio je Srb.

Ante Prkačin rekao je kako bi s izjavama radije pričekao do nakon ponoći jer ima pripremljen pobjednički i gubitnički govor. Na novinarsko pitanje, da li uopće vjeruje da bi mogao večeras iskoristiti pobjednički govor, rekao je uz smijeh kako će ga ipak sačuvati za neke druge prilike. 

Dodao je kako je uvjeren da bi ujedinjene pravaške stranke osovojile sigurnih 15 mandata.

- Treba ispitati zašto je to tako, zašto je desnica u Hrvatskoj toliko razjedninjena - rekao je Prkačin. 

Isto vjeruje i predsjednik stranke Daniel Srb. Čestitao je HSP-u dr. Ante Starčević i rekao kako im je više puta pred izbore predlagao ujedinjenje, ali nije bilo razumijevanja. 

Anto Đapić se nije pojavio i vjerojatno ni neće doći. 

Daniel Srb iz HSP-a za HTV je rekao kako se još nadaju da će preći izborni prag i i osvojiti mandat u nekoj jedinici. 

- Očito je bilo veliko uvjerenje da se bez ujedinjene desnice može osvojiti dovoljan broj mandata - rekao je Daniel Srb na pitanje o razjedinjenim pravaškim strankama.

Tek oko 22 sata u stožer HSP-a došao je Ante Prkačin, nositelj liste za 1. izbornu jedinicu.

Pjevač Giuliano je član HSP-a više od deset godina. Rekao je kako mu je iskustvo izbora novost, izuzetno pozitvno i zanimljivo. Zadovoljan je kako se sve odvija. 

- Optimističan sam oko rezultata. Službeni rezultati su ono pravo. Vrijeme kampanje je bilo prekratko - rekao je Giuliano.

Na pitanje je li prljavija politika ili estrada Giuliano je spremno odgovorio ''politika''. 

U stožeru je zavladalo veselje nakon što je objavljeno kako je HSP osvojio jedno mjesto u 4. izbornoj jednici. Daniel Srb rekao je kako se i dalje nadaju klubu zastupnika. 

- Prema informacijama koje dobivamo s terena HSP odlično stoji u 4., 5. i 6. izbornoj jedinici kao i u dijaspori - rekao je. 

U stožer je stigao Giuliano. 

Daniel Srb prostorijama izbornog stožera šetao s tugom na licu. Tijekom večeri u stožer je stigao i Vlado Jukić, nositelj liste u 2. izbornoj jedinici.  Najavljen je i dolazak Ante Đapića i Guiliana, pjevača koji je nositelj liste u 3. izbornoj jedinici, 

Atmosfera je s vremenom splasnula, ali okupljeni u stožeru HSP-a uživaju u hrani i piću. Kažu, razočarani su jer su im i mediji prognozirali jedan mandat, a prema izlaznim anketama ne osvajaju niti jedan. Ipak, čekaju rezultate DIP-a. 

U gradske prostorije HSP-a u Žerjavićevoj ulici predsjednik stranke Daniel Srb stigao je 15-ak minuta prije 19 sati. Rezultate izlaznih anketa iščekivao je s prijateljima i simpatizerima stranke. 

- Prve ankete nisu ohrabrujuće, ali očekujemo da ćemo imati klub zastupnika - rekao je Srb.

Unatoč lošim rezultatima, atmosfera u Žerjavićevoj je vesela. Među 50-ak okupljenih još nema Ante Prkačina i Ante Đapića čiji se dolazak očekuje.

U izbornom stožeru Hrvatske stranke prava u Žerjavićevoj ulici članovi stranke provest će izbornu noć. Šef pravaša Daniel Srb glasovanje je u nedjelju obavio u rodnom Osijeku. 

Srb je tijekom predizborne kampanje pozivao na ujedinjenje pravaša i ističući kako je HSP povijesno najstarija stranaka u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije