News

Komentari 119

Dao je otkaz i krenuo u lov na Pokemone: 'Želim biti najbolji'

Dao je otkaz i krenuo u lov na Pokemone:  'Želim biti najbolji'

Tom Currie je 24-godišnjak iz Novog Zelanda i obožavatelj popularnih Pokemona koji je nedavno dao otkaz na poslu da bi postao najbolji Pokemon trener na svijetu

Popularnost igrice Pokemon Go ne jenjava. Dokaz tome je i Tom Currie (24), obožavatelj Pokemona iz Aucklanda. Tom je dao otkaz na poslu da bi mogao dva mjeseca putovati i neometano loviti Pokemone diljem zemlje u mobilnoj igrici Pokemon Go, koja je zaludila svijet, prenosi Distractify.

Currie je radio kao konobar u caffe baru Hibiscus u Aucklandu. Odlučio je dati otkaz jer želi postati najbolji Pokemon trener na svijetu. Uz posao ne bi se imao vremena potpuno posvetiti svom cilju - biti najbolji.

Svu svoju energiju i vrijeme sada posvećuje mobilnoj aplikaciji. Svakog jutra, nakon buđenja, napravi kavu, spakira ručak i krene na put - u potragu za novim Pokemonima. Već je rezervirao autobusne karte za neke destinacije diljem Novog Zelanda.

Nedavno je dao intervju za magazin Newshub i izjavio da je već uhvatio 90 od ukupno 151 Pokemona.

- Želim avanturu. Posljednjih šest godina neprestalno radim i treba mi promjena. Pokemoni su mi dali priliku da živim svoj san -  rekao je Tom.

Izjavio je i da je jednom hvatao Pokemone cijelu noć, ali da je to rijetkost s obzirom da ga šetnja i lov za Pokemonima jako izmore tijekom dana.

- Aplikacija prati i koliko ste hodali i ja sam napravio oko 50 kilometara dosada. Dvadeseti sam level, ali ima i boljih igrača od mene. Kada sam došao u Christichurch upoznao sam stotinjak ljudi koji igraju Pokemone. To je popularno mjesto za ljubitelje Pokemona. Tamo je baš živa i užurbana atmosfera, a ako netko spazi rijetkog Pokemona javi i ostalim igračima - dodaje Tom.

Često ga pitaju kako može priuštiti takav život, a on priznaje da je nešto novaca uštedio, a i da spava kod prijatelja ili u jeftinim hostelima i sobama. Njegovu priču su prenijeli mnogi mediji pa je dobio i nekoliko ponuda za sponzorstvo.

- Najdraži mi je MewTwo, želim njega. On je Pokemon broj 150 i za većinu igrača njegov ulov znači i kraj igranja - rekao je Tom.

Majka: Nikad ga nisam vidjela sretnijeg nego sada

Premda napuštanje posla da bi igrao video igrice i ne zvuči kao najpametnija stvar na svijetu, Tom dobiva poruke podrške iz cijelog svijeta. Čak ga i njegova majka podržava.

- Ni ja ni njegova baka ne razumijemo tu igricu, ali sjećam se da ju je Tom volio i kao dijete. On je inače jako samostalan, uvijek je bio. Drago mi je da uživa u životu, a nikad ga nisam vidjela sretnijeg nego sada. Podupirem ga 100% - rekla je njegova majka.

 

Najčitaniji članci