Obavijesti

News

Komentari 36

Darežljivi šef: Onome tko ide u penziju daje 12,7 milijuna kuna

Darežljivi šef: Onome tko ide u penziju daje 12,7 milijuna kuna
1

Anders Bouvin šef je švedske Handelsbanken. Ne isplaćuje si milijunske godišnje bonuse, ali zato bogato nagrađuje odanost svojih dugogodišnjih djelatnika

VIDEO

Anders Bouvin (55)  je izvršni potpredsjednik jedne od najuspješnijih švedskih banaka, Handelsbanken. Za razliku od ostalih bankara on si ne isplaćuje milijunske godišnje bonuse, a svoje odane djelatnike bogato nagrađuje za dugogodišnji rad.

 Handelsbanken je drugačija po tome i što dio profita, koji prelazi postavljene norme, ide u fond iz kojeg se dijele nagrade zaposlenicima. No, taj im novac pripada tek s navršenih 60 godina. Neki članovi osoblja pred mirovinom sada dobivaju i do 12,7 milijuna kuna. Tako Handelsbanken potiče dugoročno razmišljanje i nagrađuje dobar rad, piše BBC.

Otac mu je imao rudnik: Bogatstvo mu ništa ne znači

Bouvin je rođen u Africi, u tadašnjoj Rodeziji, u imućnoj obitelji. Otac mu je bio počasni konzul i vlasnik jednog od rudnika. 

Nisam ništa znao o poslovnoj politici banke, samo sam bio sretan što sam dobio posao. No, uskoro sam shvatio da sam završio u kompaniji čije se vrijednosti u potpunosti podudaraju s mojima, kaže Bouvin.

Izdašne nagrade, koje danas dijeli zaposlenicima, ovom bankaru vjerojatno ne znače mnogo s obzirom na bogatstvo kojim raspolaže.

S deset godina Bouvin se preselio u Švedsku gdje stječe diplomu iz ekonomije na Sveučilištu u Lundu. Handelsbanken, u kojoj se zaposlio 1985., bilo je njegovo prvo radno mjesto.

Slogan “Poslovnica je banka” osigurao je Handelsbankenu u prvih devet mjeseci prošle godine milijardu dolara profita nakon svih poreza.

Voditelj podružnice odlučuje o kreditu

Ulaganje u korisničku službu i suradnja s lokalnom zajednicom ključ je dobrog poslovanja. Voditelj podružnice ima slobodu odlučivanja o izdavanju kredita na osnovi kontakta jedan na jedan s klijentima.Upravo nekonvencionalan, i za mnoge dosadan princip poslovanja, ovoj banci osigurao je veliki uspjeh. 

Rastuća popularnost banke mjeri se i širenjem njenih poslovnica. U Velikoj Britaniji ima čak 169 podružnica od Aberdeena u Škotskoj do juga Engleske

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe