News

Komentari 14

Darinko Kosor o Murganić: Da, postoji politička odgovornost!

Darinko Kosor o Murganić: Da, postoji politička odgovornost!

Branko Bačić (HDZ) stava je nema političke odgovornosti ministrice Nade Murganić u slučaju Pag, ali njihov koalicijski partner se s time ne slaže. Očito je, kaže, da dio naših institucija ne funkcionira na pravi način.

Nakon monstruoznog čina oca na Pagu u javnosti se odmah posatavilo pitanje političke odgovornosti ministrice Nade Murganić. 

- Predsjednik Vlade rekao je o tome svoj stav, nema u ovim događajima političke odgovornosti ministrice Murganić. Vrlo je promptno otputovala u Zadar i ispitala sve okolnosti. Podržavam je u radu, to ministarstvo sjajno radi svoj posao i ona ima našu punu podršku - poručio je Branko Bačić (HDZ).

No njihov koalicijski partner Darinko Kosor (HSLS) ima nešto drugačije mišljenje.

-  Osobnu ne, ali politička odgovornost uvijek postoji, jer očito dio naših institucija pa i institucija u socijalnoj skrbi ne funkcionira na pravi način. Vidjeli ste reakciju ministrice, za koju vjerujem da je bila iskrena nakon strašnog čina oca. Vidjet ćemo, razgovarat ćemo o tome na koalicijskom sastanku. Ne može ministar djelovati u svakom centru za socijalnu skrb, ali postoji uvijek politička odgovornost - poručilo je Kosor.

Milorad Batinić (HNS) na pitanje treba li ministrica Murganić zbog slučaja Pag dati ostavku, uzvraća:

- U društvu smo skloni pozivati na odgovornost, iako netko indirektno, pa ni direktno nema nikakve veze s time. Ministrica nije odgovorna za ovo. Vjerujem da će ministrica sigurno sama pokrenuti određene procedure da se to istraži. Direktno ne mogu kazati da je bilo kakva odgovornost na ministrici, a je li bilo odgovornosti službi, svakako će se utvrditi. Ako se ocijeni da je bilo direktne odgovornosti ministrice ili ministarstva, o tome ćemo svakako raspravljati - poručio je HNS-ovac.

Anku Mrak Taritaš (GLAS) o odgovornisti ministrice kaže:

- Amsterdamska koalicija sastat će se idući tjedan, kada vidimo sve činjenice i elemente. Ne treba reagirati na prvu, ali nešto s centrima za socijalnu skrb u Hrvatskoj nije u redu. U tom dijelu je odgovornost ministrice i ne treba ishitreno tražiti političku odgovornost - poručila je.

 

 

Najčitaniji članci