Obavijesti

News

Komentari 20

Dario Nakić: 'Moramo raditi na razvoju zdravstvenog turizma!'

Dario Nakić: 'Moramo raditi na razvoju zdravstvenog turizma!'
1

Ministar zdravlja Dario Nakić rekao je u subotu u Dubrovniku kako su hrvatski prihodi od zdravstvenog turizma zanemarivo mali, te predložio da se mediteranska prehrana i stil života iskoristi za povećanje prihoda

VIDEO

Nakić u Dubrovniku sudjeluje na Prvoj konferenciji o zdravstvu i turizmu, a kako je ovom prilikom izjavio novinarima, gosti koji bi dolazili u Hrvatsku u sklopu zdravstvenog turizma su jedni od najboljih gostiju uopće.

- Ova prva konferencija o zdravlju i turizmu se održava u Dubrovniku s razlogom, jer Dubrovnik ima puno toga reći i o jednom i o drugom pitanju. Želja nam je naglasiti mogućnosti koje Hrvatska ima, prvenstveno kroz razvoj zdravstvenog turizma koji kod nas nije dovoljno razvijen. To su jedni od najboljih gostiju, a prihodi koje imamo od takvog vida turizma su zanemarivo mali, čak i u usporedbi sa zemljama koje su manje od nas, a u našem okruženju', rekao je Nakić i dodao kako mu je želja postići promociju mediteranskog stila života.

- Želimo promovirati naše prednosti, od mediteranske prehrane, stilova življenja i na taj način bi uz pružanje usluga rehabilitacije pacijentima koji bi dolazili iz drugih europskih zemalja pojačali mogućnosti naših lječilišta, da uz pružanje tradicionalnih svojih usluga dio usluga daju i na tržište i na taj način povećaju svoje prihode, kazao je.

Upitan za komentar problematike prometne nepovezanosti otoka i većih bolničkih centara, Nakić je najavio kako će nakon Splita i Krka uskoro biti uspostavljena hitna helikopterska služba i u Dubrovniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo uspostavili hitnu helikoptersku službu, baš zbog specifičnosti otoka. To je već u Splitu i na Krku, a uskoro i u Dubrovniku. U suradnji s MUP-om smo organizirali jednu službu za potrebe Dubrovačko-neretvanske županije, a u ponedjeljak ćemo imati jednu pokaznu vježbu. Moramo stanovništvu pružiti jednako dobru i kvalitetnu zdravstvenu uslugu kao i u drugim dijelovima Hrvatske. Prva sljedeća bolnica odavde je 200 kilometara udaljeni Split i to dovoljno govori o tome koliko ovom stanovništvu treba pojačana razina i dostupnost zdravstvene zaštite, rekao je ministar.

Joao Breda, programski voditelj za prehranu, fizičku aktivnost i debljinu Ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu, iznimno važnim je ocijenio vraćanje mediteranskog stila života, pogotovo zbog velikog problema pretilosti djece.

- Pretilost u djece je ozbiljan problem u Europi, naročito u zemljama južne Europe. Moramo povratiti zdrav mediteranski stil života koji je nekada uključivao dosta fizičke aktivnosti, kao i voće i povrće. Veliki broj bolesti, od raka, dijabetesa itd. su uzrokovane nezdravom prehranom i niskom razinom fizičke aktivnosti. Moramo to podignuti, a bit će veoma zanimljivo ako to postignemo ne samo kod gostiju nego i kod turističkog osoblja. U isto vrijeme ćete povratiti i vaše nasljeđe mediteranskog načina života i prehrane', zaključio je Breda

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor