Obavijesti

News

Komentari 100

Darko Lorencin i Josipa Rimac zaglavili na splavi nasred Krke

Darko Lorencin i Josipa Rimac zaglavili na splavi nasred Krke
7

Darko Lorencin je prvi ministar turizma koji je službeno posjetio Knin. U pratnji gradonačelnice Josipe Rimac i suradnika obilazio je turističke potencijale Grada

VIDEO

Ministar turizma Darko Lorencin prvi je hrvatski ministar turizma koji je službeno posjetio Knin. U pratnji gradonačelnice Josipe Rimac i suradnika obilazio je turističke potencijale Grada. 

Posjetili su izletište Marunuša, slap Krčić i kninsku tvrđavu, a rijeku Krku je društvo obilazilo testirajući novi gradski turistički projekt - motornu splav. I umalo su zaglavili nasred rijeke

Vraćajući se s jednosatne plovidbe devetmetarska 220.000 kuna vrijedna splav zapela je nasred rijeke u gustu riječnu travu. Elisa 37 'konja' snažnog Hondinog motora nije mogla pokrenuti 900 kilograma tešku splav s 12 putnika i vratiti je u pristanište. K tome su zapeli u krošnju drveta i pristali na nasip, umjesto na pristaništu. Lorencin i društvo nisu se zbog toga uzrujali, već su mirno nastavili obilazak.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

- Nadamo se da će Hrvatske vode ubuduće održavati plovnost plovnog puta - bili su jedini komentari.

  - Posebno nas veseli da se Grad Knin javio na javni poziv programa Hrvatska 365, kao jedna zasebna desetinacija koja nema onaj glavni proizvod hrvatskog turizma - sunce i more. Putem cjelokupne inicijative Hrvatska 365 Knin će imati mogućnost kreirati se kao zasebna destinacija i promovirati se na ciljanim tržištima s točno određenim proizvodima - rekao je ministar Lorencin, naglašavajući turističke mogućnosti Knina poput kninske tvrđave, netaknute prirode, domaće hrane, Nacionalnog parka... kulturne i povijesne baštine, uključujući i Oluju, koje se mogu uobličiti u turistički proizvod.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

 - Drago mi je da je Ministarstvo turizma prepoznalo sve naše projekte do sada, uključujući i ovu splav, koja je financirana zajednički od Ministarstva turizma, Šibensko-kninske županije i Grada. Govorimo o Suncu i moru, a zna se da je Sunce najtoplije u Kninu. Knin ima i svojih sedam rijeka, sedam bisera koji će pokušati biti mjesta na kojima će se naši turisti rashladiti u vrućim danima. Tu je Dinara, najviši vrh u Republici Hrvatskoj, biseri prirodnog i kulturnog  bogatstva... Upravo ćemo i ovih 25 milijuna eura iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova  utrošiti u razvijanje grada u jednom novom pravcu, a to je da se pozicioniramo kao turistička destinacija - rekla je Josipa Rimac.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Navode da je s Markom Perkovićem Thompsonom dogovorila da se proslava Oluje iz Čavoglava preseli u Knin nazvala je prvotravanjskom šalom.

 - Mislim da je prvi april bio neki dan. Ovo mi je prva informacija o tome. Nismo još razgovarali na tu temu - odgovorila je kninska gradonačelnica.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Josipa Rimac i dalje se oštro protivi preseljenju proslave Oluje u Zagreb, pa i dijeljenje proslave između Zagreba i Knina.

- Proslava 20. obljetnice će sigurno biti u Kninu. Ukoliko Vlada predlaže paradu, smatram da ona treba biti u Kninu. Ako ne, taj dio s vojnom paradom može biti u Zagrebu za Dan Oružanih snaga RH. Smatramo da cjelodnevni program treba ostati vezan za Knin, bez izmještanja na druge lokacije. Knin  se sprema za 20. jubilarnu obljetnicu kroz završetak Muzeja Oluje, spomenika dr. Franji Tuđmanu i crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. To su tri važna projekta, tri povijesna projekta, koja će biti otvorena za dan uoči ili na sam dan Oluje, što je samo pitanje protokola koji još nismo uskladili ni s Uredom predsjednice ni s Vladom - rekla je Rimac. Za sada je upravo proslava Oluje glavni kninski turistički proizvod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa