News

Komentari 68

U istražnom zatvoru šestero uhićenih u akcijama Uskoka

U istražnom zatvoru šestero uhićenih u akcijama Uskoka

U istražnom zatvoru u četvrtak je završilo šestero jučer uhićenih u antikorupcijskim akcijama povezanima s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem

U istražnom zatvoru u četvrtak je završilo šestero jučer uhićenih u antikorupcijskim akcijama povezanima s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a među pritvorenima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Pogledajte video vijesti

Bačiću, osumnjičenom da je Bandiću nosio 50.000 eura mita kako bi pogodovao građevinskim projektima njegova suosumnjičenika Milana Lončarića, a za uzvrat primio stan vrijedan milijun kuna, istražni zatvor određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Uskok je za njega i Lončarića tražio pritvor i zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, no zatvoreni su samo zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

U Remetincu su, u drugom kraku istrage koja se tiče dodjele štandova na zagrebačkom Adventu, završili i dugogodišnji Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački poduzetnik poznat i kao „Kralj Adventa“.

Krajina i Čeklić zatvoreni su tijekom istrage zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Mohenski i zbog mogućnosti ponavljanja nedjela.

Uskok sumnja da je nezakontostima s dodjelom štandova Bandić omogućio Krajini i Mohenskom ostvarivanje dobiti od najmanje 5 milijuna kuna koje su sva trojica međusobno podijelili.

Sa slobode će se braniti Ana Stavljenić Rukavina, no njena suosumnjičenica za namještanje natječaja u bolnici Srebrnjak Andrea Šulentić ide u istražni zatvor. Njen odvjetnik ranije je najavio žalbu na odluku o određivanju istražnog zatvora, a očekuje se da će to učiniti i odvjetnici ostalih osumnjičenika.

Iako je rezultat istih zajedničkih antikorupcijskih akcija dio istrage u kojoj su Stavljenić Rukavina i Šulentić osumnjičene da su na Bandićevo traženje osigurale izbor ravnatelja bolnice Srebrnjak gdje su bile predsjednica i članica Upravnog vijeća Uskok je prepustio zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Uskok i policija u četvrtak su u Zagrebu nastavili s antikorupcijskom akcijom pa je prema neslužbenim informacijama uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika. O tom se slučaju policija i Uskok još nisu oglasili.

 

Najčitaniji članci