Obavijesti

News

Komentari 40

Daruvarac će do kraja tjedna izaći iz zatvora. Odvjetnik: Imao je najbolje ocjene i ponašanje

Daruvarac će do kraja tjedna izaći iz zatvora. Odvjetnik:  Imao je najbolje ocjene i ponašanje

Darko Kovačević zvani Daruvarac je 13. lipnja 2018. brutalno premlatio svoju tad 18-godišnju djevojku u zadarskom kafiću, a sve su snimile i kamere. Šakama i nogama tukao je djevojku dok je bila na podu

VIDEO

Drugo nisam ni očekivao. U ovakvim slučajevima najvažnije je mišljenje ustanove u kojoj osuđenik služi kaznu. Darko Kovačević imao je najbolje ocjene i ponašanje te je mišljenje zatvora o njegovu puštanju na uvjetnu slobodu bilo pozitivno. Praksa Vrhovnog suda bila je da u sličnim slučajevima, kad bi zatvor dao pozitivno mišljenje, a Državno odvjetništvo se žalilo, odbije žalbe tužiteljstva, a s tim je nastavio i Visoki kazneni sud, kaže nam Kovačevićev odvjetnik Velimir Došen.

POGLEDAJTE VIDEO: Daruvarac nakon 27 mjeseci izlazi na slobodu

Pokretanje videa...

darko kovačević izlazi na slobodu 00:54
Darko Kovačević Daruvarac uskoro bi mogao na slobodu? Sud mu je dao zeleno svjetlo
Darko Kovačević Daruvarac uskoro bi mogao na slobodu? Sud mu je dao zeleno svjetlo

Visoki kazneni sud je, naime, odbacio žalbu sisačkog Državnog odvjetništva i Darko Kovačević zvani Daruvarac (35) do kraja tjedna bi trebao izaći na slobodu. "Procedura je sad sljedeća. Visoki kazneni sud šalje svoju odluku kaznenoj kancelariji Županijskog suda u Sisku, oni to prosljeđuju sucu, a sudac kaznionici u Glini. Mislim da bi se to moglo dovršiti ovaj tjedan", smatra Došen.

Darko Kovačević zvani Daruvarac je 13. lipnja 2018. brutalno premlatio svoju tad 18-godišnju djevojku u zadarskom kafiću, a sve su snimile i nadzorne kamere. Kovačević je šakama i nogama tukao djevojku koja je bespomoćno ležala na podu. Nitko od gostiju ili osoblja nije joj priskočio u pomoć. Četvero svjedoka tužiteljstvo je nakon njihova iskaza na sudu, gdje su rekli da nisu vidjeli kad ju je tukao, a na snimci video nadzora vidljivo je da su svi bili u neposrednoj blizini, optužilo za lažno svjedočenje.

Premlatio je curu, puštaju ga na uvjetnu slobodu: Daruvarac bi mogao van već do kraja tjedna
Premlatio je curu, puštaju ga na uvjetnu slobodu: Daruvarac bi mogao van već do kraja tjedna

U siječnju 2019. na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i premlaćivanje djevojke nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora. U lipnju 2019. Županijski sud mu je smanjio kaznu na četiri godine. Kao olakotno je cijenio njegovo priznanje i tvrdnju da će žrtva biti obeštećena. Nakon što je došao na odsluženje kazne, tražio je smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac. Općinski sud u Zadru mu je u lipnju 2020. odbio zahtjev, ali nakon uložene žalbe Županijski sud mu je kaznu ipak smanjio za tri mjeseca. Budući da je u pritvoru, dok su mu sudili na Općinskom sudu u Zadru, proveo sedam mjeseci, trebao je odslužiti još tri godine i dva mjeseca zatvora, no provest će dvije godine i sedam mjeseci. No ako na uvjetnoj slobodi počini novo kazneno djelo, vratit će ga u zatvor na odsluženje preostalih sedam mjeseci zatvora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa