Obavijesti

News

Komentari 41

'Davno su sazreli uvjeti za opoziv notornog lažljivca, no nema dvotrećinske većine'

'Davno su sazreli uvjeti za opoziv notornog lažljivca, no nema dvotrećinske većine'

Šeks je objasnio da ga Milanović lažno kleveće, bez dokaza optužuje da je odgovoran za stanje u pravosuđu. Smatra da je Milanović ignoriranjem zakona djeluje protuustavno.

Vladimir Šeks (HDZ) za N1 je rekao da su uvjeti za opoziv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića davno sazreli, ali da nema dvotrećinske većine, uvjeta kojim bi se postupak opoziva pokrenuo.

- Ignoriranjem zakona koje je donio Hrvatski sabor, on je u permanentnom stanju protuustavnog djelovanja - rekao je Šeks i objasnio da ga Milanović lažno kleveće, bez dokaza optužuje da je odgovoran za stanje u pravosuđu.

VIDEO Milanović Plenkoviću i ministrima: 'Di ste, partizani?'
VIDEO Milanović Plenkoviću i ministrima: 'Di ste, partizani?'

- Ja ću se javno ispričati predsjedniku Milanoviću da je jedan notorni lažljivac i klevetnik, ako podastre samo jedan jedini dokaz i javno kaže gdje je to i u kojem slučaju je Vladimir Šeks na nedopušten ili dopušten način kadrirao u hrvatskom pravosuđu - objasnio je.

Danas se u Hrvatskoj obilježava spomendan Dan neovisnosti. Milanović je za 30. svibanj, kada se slavi Dan državnosti, rekao da je to HDZ-ovski dernek, a Šeks mu je odgovorio:

- Hrvatska se vratila svojoj prvoj tradiciji, kad je ’91. godine Dan državnosti utvrđen 30. svibnja i sada se događa nešto nezamislivo i neshvatljivo, da je predsjednik Milanović prije godinu i nešto dana nazvao 30. svibnja, koji je donijet, ustanovljen odlukom Hrvatskog sabora kao Dan državnosti, nazvao HDZ-ovskim dernekom, a još goru stvar je napravio neki dan kad je ignorirao i nije čestitao građanima Hrvatske Dan državnosti. Možemo li zamisliti situaciju da francuski ili američki predsjednik ignoriraju nacionalne praznike - rekao je Šeks.