Obavijesti

News

Komentari 42

'Dečki nazdravite s nama': Bili smo prvi u Gotovininu domu

'Dečki nazdravite s nama': Bili smo prvi u Gotovininu domu
1

Nekoliko sati nakon što je pravomoćno oslobođen u Haagu, Ante Gotovina ugostio je novinare 24sata na Srebrnjaku. "Dečki, dođite, uđite, nazdravite s nama", rekao je ne skidajući osmijeh s lica

VIDEO

General Ante Gotovina u svoj dom na zagrebačkom Srebrnjaku stigao je tog petka, 16. studenoga 2012. godine, oko 21 sat. Dopratio ga je ministar obrane Ante Kotromanović. Srdačno se rukovao s trojicom zaštitara koji su stajali ispred kuće, a potom njih i novinare 24sata Marka Dejanovića i Željka Hladiku pozvao da mu se pridruže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:47

- Dečki, dođite, uđite, nazdravite s nama - rekao je ne skidajući osmijeh s lica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prihvatili smo. U domu ga je nestrpljivo očekivalo 30-ak najbližih prijatelja i rodbina. Kad su ga ugledali na vratima, iz kuće su se začuli krici radosti.

- Gdje si prijatelju stari, nismo se odavno vidjeli - veselo je pozdravljao.

Svakome je čvrsto stisnuo ruku i zagrlio ga.

- Uh, kako si narastao, pravi momak! - govorio je djeci svojih prijatelja pokazujući rukom kao da mjeri koliko su porasli.

- Ljudi, uzimajte tanjure, poslužite se, jedite. Tko nađe stolicu, neka sjeda za stol - govorila je njegova supruga Dunja Zloić Gotovina pokazujući bogate plate s pršutom, sirom i drugim delicijama.

Brižno je obilazila goste te ih nudila jelom i pićem. Pila su se vrhunska korčulanska bijela vina i nazdravljalo se pjenušcem s Plešivice.

Odlično raspoloženi general brinuo je da se svi gosti zabavljaju i dijele njegovo veselje. Činilo se kao da pokušava u jednoj noći nadoknaditi barem djelić onoga što je propustio u posljednjih 11 godina.

- Dođite da se poslikamo zajedno kao obitelj - rekao je sinu Anti i kćeri Ani. Zagrljeni, spremno su pozirali našem fotoreporteru. Zahvalili smo im na gostoprimstvu i srdačno ih pozdravili, a veselje u intimnom okruženju nastavilo se do ranojutarnjih sati.

General Ante Gotovina je prije toga sa suprugom bio u njihovu domu u srpnju 2001. godine. Od tada su se rijetko viđali. Prvo je Ante bio u bijegu, a od 2005. godine sjedio je iza rešetaka haškog pritvora. Tamo ga je mogla tek jednom ili dva puta mjesečno posjećivati.

Upravo u kući na Srebrnjaku je Dunja pratila presudu žalbenog vijeća Haškog suda. Sa zajedničkim sinom Antom i Gotovininom kćeri Anom sjedila je pred televizorom. Strepila je, u njoj se nakupio strah da neće dočekati oslobađajuću odluku, presudu koju je čekala 11 godina.

- Očekivali smo da će ih osloboditi, ali je u kući vladala velika nervoza. Strepili smo svi do samoga kraja, dok sudac nije izrekao oslobađajuću presudu - prepričao nam je tada njihov obiteljski prijatelj i Gotovinin suborac Mladen Rogić.

On je s ostalim prijateljima i Dunjom pratio izricanje presude.

- Zavladala je velika euforija, naravno. Svi smo skočili i slavili, grlili našeg generala. Nakon 11 godina će ponovno moći proslaviti Božić sa svojom obitelji. Ali ova presuda nije samo razlog obitelji za slavlje. Mnogo to znači svima, od prijatelja pa do cijele Hrvatske - rekao je Mladen Rogić.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag