News

Komentari 3

Dekolte? Gole noge? Desni klik - delete: Floridska škola editirala fotke, roditelji i učenici bijesni

Dekolte? Gole noge? Desni klik  - delete: Floridska škola editirala fotke, roditelji i učenici bijesni

U 80 slika u godišnjaku, na kojima su isključivo učenice, photoshopom je dodana odjeća na području dekoltea i ramena, bez njihova dopuštenja. U školi nemaju dress code. Jesu li i vama ove fotke neprikladne?

U floridskoj Bartram Trail srednjoj školi dorađeno je 80 slika učenica u godišnjaku tako da im je photoshopom dodana odjeća na područje dekoltea i ramena.

Pogledajte video: Škola editirala odjeću

Umjesto da ih izbaci iz godišnjaka, škola, koja ima pravo digitalno prilagoditi i urediti slike za godišnjak, odlučila je napraviti upravo to.

Problem je što su uredili i dodali odjeću samo učenicama.

- Mislim da ovime šalju poruku da bi se naše djevojke trebale sramiti svog tijela koje se razvija i mislim da je to užasna poruka mladim djevojkama koje prolaze kroz promjene - rekla je Adrian Bartlett, majka jedne od učenice, prenosi New York Post.

Primjer uređenih fotografija u godišnjaku Bartram Trail srednje škole.

Osim toga, dorada slike je loša.

Roditelji su objasnili da su dorade preočite i da se učenici međusobno rugaju s tim.

- Crna kutija dodana je na moja prsa, a kardigan sa strane je pomaknut i izgleda čudno. Bila sam zbunjena - rekla je učenica prve godine, Riley O'Keefe za News4Jax.

- Smjernice o odijevanju (dress code) nalaze se u našem kodeksu ponašanja učenika, ali provedba pravila odijevanja događa se na školskoj razini i razlikuje se od uprave do uprave.- rekao je glasnogovornik okruga za News4Jax.

Najčitaniji članci