Obavijesti

News

Komentari 41

Demografske mjere razočarale Strmotu: 'Ovo je jedan igrokaz'

Demografske mjere razočarale Strmotu: 'Ovo je jedan igrokaz'
1

To Vijeće za demografsku revitalizaciju sam stvorio ja, ovo je njegov 5 sastanak, a mjere su iste koje su predstavljene i na prva 4 sastanka Vijeća, kazao je bivši državni tajnik

VIDEO

Bivši državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota izjavio je kako je razočaran sastankom Vijeća za demografsku revitalizaciju. 

- Ovo više nije folklor, ovo je jedan igrokaz - ustvrdio je Strmota u HRT-ovoj emisiji Otvoreno i dodao: 'To Vijeće sam stvorio ja, ovo je njegov 5 sastanak, mjere su iste koje su predstavljene i na prva 4 sastanka Vijeća', istaknuo je. 

Predsjednica o demografiji: 'Rast će broj mrtvih naselja...'
Predsjednica  o demografiji: 'Rast će broj mrtvih naselja...'

- Ono što je danas usvojeno je isto ono što smo mi već predlagali, a to je pokušaj da se ispravi nepravda vezana uz rodiljne naknade i doplatke za djecu - objasnio je.

- Ništa nova nije predloženo. Vjerujem da zastupam mišljenje većine građana - slušati iste stvari već 20 godina je pomalo zamorno - dodao je.

Tajnik ministrice Nade Murganić, Marin Strmota dao ostavku usred konferencije: "Ovo je jedan veliki folklor. Smatram da ovo nije dovoljno i podnosim ostavku. Država izumire."

Tajnik ministrice Nade Murganić, Marin Strmota dao ostavku usred konferencije: "Ovo je jedan veliki folklor. Smatram da ovo nije dovoljno i podnosim ostavku. Država izumire" Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Politiko on Tuesday, February 20, 2018

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić naglasila je, u istoj emisiji, da je najvažnije što se dogodilo na sastanku Vijeća to što su "usporedili mjere koje je Predsjednica nedavno predstavila sa svim onim mjerama i naporima koje Vlada RH provodi".

- Treba reći da i Predsjednica i dobar dio demografa upozoravaju da mjere koje su prepoznate i u javnosti jako dobro prihvaćene, poput mjera za poboljšanje materijalnog statusa mladih obitelji, su samo dio mjera. Treba se posvetiti i gospodarskom razvoju i financijskoj stabilnosti, zapošljavanju i tako stvoriti okvir za provođenje pronatalitetnih mjera - istaknula je ministrica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)