Obavijesti

News

Komentari 7

Demokršćani traže pooštrenje sigurnosnih mjera u Njemačkoj

Demokršćani traže pooštrenje sigurnosnih mjera u Njemačkoj
1

Kao reakcija na terorističke napade u Bavarskoj, ministri unutarnjih poslova iz redova demokršćanske Unije CDU/CSU planiraju sljedećeg tjedna predstaviti tzv. Berlinsku izjavu

VIDEO

Demokršćanski ministri unutarnjih poslova njemačkih saveznih zemalja reagirajući na događaje posljednjih tjedana u zemlji traže pooštrenje sigurnosnih mjera, prenose njemački mediji u srijedu.

Kao reakcija na terorističke napade u Bavarskoj, ministri unutarnjih poslova iz redova demokršćanske Unije CDU/CSU planiraju sljedećeg tjedna predstaviti tzv. „Berlinsku izjavu“ koja sadrži niz mjera koje bi trebale poboljšati sigurnosnu situaciju u Njemačkoj, javljaju dnevni listovi koji pripadaju grupi Redakcijska mreža Njemačke. 

Lista mjera prije svega predviđa značajno povećanje broja policajaca i to za 15.000. 

„S obzirom na napade u Bavarskoj potrebno nam je mnogo više policajaca u vlakovima, kolodvorima i zračnim lukama“, stoji u nacrtu izjave demokršćanskih političara. 

Lista mjera sadrži i pojačanu kontrolu javnih mjesta video-nadzorom a istodobno bi sigurnosnim organima trebao biti omogućen lakši uvid u internetski promet.
 
Najviše otpora je izazvao prijedlog ukidanja prakse dvostrukog državljanstva za strance koji žive u Njemačkoj. Političari demokršćanske Unije CDU/CSU smatraju da dvostruko državljanstvo „otežava integraciju“. 

„Tko se želi angažirati za politiku stranih vlada, njemu preporučamo da napusti Njemačku“, stoji u nacrtu izjave. 

Ova mjera direktno aludira na građane Njemačke turskog porijekla od kojih velik broj podržava autoritativnu politiku turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Unijin koalicijski partner Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) odbacila je zahtjev demokršćana za ukidanjem dvostrukog državljanstva smatrajući to „udarcem procesu integracije“. 

Prema sadašnjim zakonima dvostruko državljanstvo u Njemačkoj je moguće samo u iznimnim slučajevima i to ako zemlja porijekla odbija dati ispis iz državljanstva. I građani Europske unije mogu zadržati svoje prijašnje državljanstvo. 

Djeca stranaca rođena u Njemačkoj se s napunjenih 18 godina moraju odlučiti za jedno od državljanstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.