Obavijesti

News

Komentari 19

Demokršćanin Spindelegger vidi RH u EU sredinom 2013.

Govoreći o pregovaračkoj završnici Europske unije s Hrvatskom, Spindellegger je razložio mogući hodogram ulaska naše zemlje u Uniju, iz austrijskog kuta gledanja

VIDEO

Hrvatska će od sredine 2013. biti članica EU-a, rekao je austrijski potkancelar i ministra vanjskih poslova Michael Spindelegger u srijedu na sjednici Glavnog odbora za Europsku uniju austrijskog Parlamenta u Beču. Govoreći o pregovaračkoj završnici Europske unije s Hrvatskom,  Spindellegger je razložio mogući hodogram ulaska naše zemlje u Uniju, iz austrijskog kuta gledanja.

- Može se polaziti od toga da će pregovori biti zaključeni 30. lipnja, već u jesen ili do kraja godine moglo bi doći do potpisivanja ugovora i započeti se s ratifikacijskim procesom - ustvrdio je austrijski potkancelar i čelnik Narodne stranke (ÖVP). Osvrnuvši se na europske ambicije ostalih zemalja Zapadnog Balkana Spindelegger je rekao kako su Srbija, Crna Gora i Makedonija "na dobrom putu".

Vanjskopolitički glasnogovornik ÖVP-a, bivši austrijski kancelar Wolfgang Schüssel je rekao kako ulazak Hrvatske u EU znači "zeleno svijetlo za cijelu regiju". Izrazio je uvjerenje da će Balkanska regija biti zadovoljna tek kad će velike države s tog područja pripadati EU.

Šef Kluba zastupnika ÖVP-a Karlheinz Kopf je istakao veliki doprinos bivše austrijske ministrice vanjskih poslova  Ursule Plassnik u hrvatskom približavanju EU.

Čelnik ultradesničarske Slobodarske stranke (FPÖ) Heinz - Christian Strache je zatražio da se nuklearka Krško kao tema uključi u pregovaračku završnicu EU s Hrvatskom.

Spindelegger mu je odgovorio da za to nema potrebe, jer je Hrvatska vlasnica samo polovice NE Krško, koje se nalazi u Sloveniji koja je članica EU, pa će stoga biti kao i sve ostale europske nuklearke podvrgnuto obveznom Unijinom "stres-testu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo
Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."