Obavijesti

News

Komentari 13

Denis boluje od neizlječive i rijetke bolesti, treba mu pomoć

Denis boluje od neizlječive i  rijetke bolesti,  treba mu pomoć
5

Prije četiri godine saznao je da ima tu bolest, koja je nasljedna, a nakon godinu dana poslije te spoznaje umrla mu je sestra (33) koja bolovala osam godina

VIDEO

Denis Major (45) iz Pakraca boluje od Huntingtonove horee, neizlječive i rijetke bolesti progresivnog karaktera od koje odumiru moždane stanice i propadaju mišići. Njegov život je ovisan o homeopatskim lijekovima koje kupuje u SAD-u. Bez pomoći dobrih ljudi ni to više neće moći, njegova majka Štefica je u strahu što će biti kada prestane uzimati te lijekove koji nisu na listi HZZO-a.

Ista bolest mu uzela sestru

- Znam da nisam jedini koji na ovaj način pokušava riješiti životne probleme, ali teška zdravstvena situacija u kojoj se nalazim već dulje vrijeme prisilila me je na ovaj korak. Nije mi drugo preostalo, nego li zamoliti sve ljude dobre volje da mi pomognu – rekao je Denis. Prije četiri godine saznao je da ima tu bolest, koja je nasljedna, a nakon godinu dana poslije te spoznaje umrla mu je sestra (33) koja bolovala osam godina.

Jadna žena iza sebe je ostavila dvoje malodobne djece. Tijekom prve hospitalizacije koja je trajala desetak dana liječnici su mu prepisali lijek koji mu je nanio više štete nego li koristi, lijek mu je stvorio brojne probleme poput ukočenosti i dezorijentiranost. Sve druge terapije nisu davale rezultate, pa se nesretni mladi čovjek okrenuo alternativnim homeopatskim lijekovima koje naručuje u Americi. Mjesečno za te lijekove izdvaja 2300 kuna što njegovih 1600 kuna invalidnine ne može pokriti.

- Bez pomoći moj život neće biti život. Pokušajte zamisliti da ne možete sami leći, ustati, jesti ili održavati higijenu. Takav život ne bih poželio nikome - kaže Denis, dodajući kako nažalost za te pripravke nisu znali dok je bila živa njegova sestra. Nesretni se Pakračanin i dalje otežano kreće, guta i govori, ali pripravci su mu ipak pomogli i ublažili posljedice bolesti. Redovito odlazi na kontrolne preglede kod liječnice koja prati napredovanje bolesti i ublažavanje posljedica. 

Majka mu najveći oslonac

Denis Major živi s majkom Šteficom, koja mu je najveći oslonac u životu, žao mu je i nje jer ona mora skrbiti i o dvoje djece svoje pokojne kćerke.

– Unuk (19) i unuka (14) žive s nama i idu u školu. Moj se zet nakon što je umrla moja kćerka poslije osam mjeseci oženio i otišao je u Srbiju. Griješila bih dušu ako ne bi rekla da je cijelo vrijeme bio uz moju kćerku dok je bila bolesna. Djeci ne šalje ništa, stalno govori kako nema, živimo od moje mirovine koja je oko 1500 kuna i Denisove invalidnine. Nažalost sve smo rezerve iscrpili. Denisu su lijekovi iz Amerike omogućili mu da može koliko - toliko normalno funkcionirati. Bolest se primirila i ništa ga ne boli. Ne usuđujemo se ni pomisliti što će se dogoditi ako ostane bez njih – kaže majka Štefica Major. Svi koji žele pomoći Denisu mogu to učiniti uplatom na njegov tekući račun broj HR0523400093205731217 u Privrednoj banci Zagreb.

Liječnica: Od ovih lijekova mu je znatno bolje


- Denis je tri godine moj pacijent, ja ga pratim stalno i mogu reći da od ovih lijekova koje trenutno uzima njegovo stanje se znatno poboljšalo. Nažalost od te bolesti, koja je u Hrvatskoj registrirana kod pet pacijenata, umrli su njegov otac i sestra. Njima nije pomoglo konvencionalno liječenje, pa je on odlučio potražiti pomoć u alternativi. U biti radi se o koktelu enzimskih lijekova koji pomažu organizmu da se sam bori sa bolešću. Za sada je jako dobro napreduje u liječenju, smanjili su se simptomi oduzetosti i nekontroliranih grimasa, tako da on može koliko toliko normalnije funkcionirati, nažalost ti su lijekovi skupi, američkog su proizvođača i Denis ih nabavlja preko Budimpešte - rekla je dr. Slađana Divković, iz Centra za preventivnu medicinu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...