Obavijesti

News

Komentari 7

Đerek o pravdi u 'Republici AP': Imamo odlučnu pasivnost i zataškavanje svih nezakonitosti

Đerek o pravdi u 'Republici AP': Imamo odlučnu pasivnost i zataškavanje svih nezakonitosti

Maja Đerek opisala je svoja tri slučaja i kako pravosuđe i policija ne reagiraju na prijave kriminala i nezakonitosti, ali se osvrnula i na izjave premijera Andreja Plenkovića da se HDZ-ovce i danas dehumanizira

VIDEO

Zviždačica Maja Đerek i još uvijek aktualna, ali suspendirana pročelnica za imovinu Splita se osvrnula na svoje predmete i sporu reakciju nadležnih institucija. Opisala je na svom primjeru kako funkcioniraju stvari u "Republici AP", ali se osvrnula na izjave premijera Plenkovića da se HDZ-ovce i danas dehumanizira jer se govori "jesi čovjek ili HDZ-ovac". Plenković je tu usporedbu dao povodom obljetnice smrti Đure Perice, jednog od osnivača stranke koji je bio politički progonjen i zatvoren za vrijeme Jugoslavije.

Priopćenje Đerek koje je naslovila "Pojam pravde u Republici AP" donosimo u cijelosti. 

 

PRAVOSUĐE
Prošle su gotovo 3 pune godine od kada sam tužila tvrtku Državne nekretnine zbog nezakonitog otkaza. Iako Republika Hrvatska ima zakonsku obvezu donijeti prvostupanjsku presudu u roku 6 mjeseci od podnošenja tužbe, a drugostupanjsku u roku 30 dana od primitka žalbe - u Republici AP je prošlo čak 34 mjeseca od pokretanja sudskog spora no pravomoćna presuda nije niti na vidiku. Nekome je jako stalo, sasvim slučajno, da se odugovlači donošenje pravomoćne presude kako se ne bih vratila na staro radno mjesto s kojeg sam ukazivala na nezakonitosti u upravljanju državnom imovinom i odbijala nezakonite naloge nadređenih i njihovih političkih pokrovitelja iz HDZ-a.

USKOK
Uskoro će pune 2 godine od kada sam podnijela opsežnu i dokumentiranu kaznenu prijavu USKOK-u vezano za nezakonitosti u Državnim nekretninama gdje je HDZ postavio direktoricu s lažiranim referencama, a u čemu su sudjelovali najbliži suradnici premijera Plenkovića. Nakon gotovo dvije godine, sasvim slučajno, ni traga ni glasa od USKOK-a kako napreduje istraga dok se u Državnim nekretninama nastavlja business as usual. Nitko me iz USKOK-a nije kontaktirao o mogućim dodatnim informacijama oko nezakonitog postupanja ministra Banožića, Frke-Petešića ili Krunoslava Katičića, a na koje sam ukazivala od samog početka rada u Državnim nekretninama. Očito nije uputno remetiti mir odabranima u Republici AP.

POLICIJA
Prošlo je mjesec i pol dana od zastrašivanja i napada na moju obitelj u Splitu i moj dom u Zagrebu. Pronađena je snimka napada, a na policiji sam prepoznala napadača prema detaljnom opisu kojeg sam prethodno dala. Međutim, policija ne želi objaviti niti snimku napadača da građani pomognu u identifikaciji iako sam na tome odmah inzistirala. U Republici AP nije uputno nasilnicima remetiti mir, a kamoli njihovom nalogodavcu koji je bio uznemiren mojim zalaganjem se okonča višegodišnja pljačka gradske imovine u Splitu.

Ova moja tri slučaja su, nažalost, i priče svih drugih građana koji su ukazivali na nezakonitosti, malverzacije i pljačku državnog proračuna. Svi smo dobili istu reakciju institucija Republike AP  - odlučnu pasivnost, kronično nečinjenje i zataškavanje pod svaku cijenu. Vladajuća garnitura nas uvjerava da pripadamo najrazvijenijim i najuređenijim državama svijeta nabrajajući silne organizacije kojima pripadamo. Pri tome žele skrenuti pozornost sa očitog -  da je od države članice Europske unije napravljena Republika AP u kojoj sve konce u pravosudnom sustavu vuku njihova politika i njihovi interesi.

Zanimljivo je koliko ima puke slučajnosti kada je potrebno štiti vodeće ljude Republike AP, a koji nas još pri tome uvjeravaju da se njih "dehumanizira". Međutim, kada su u pitanju "obični ljudi" tada nikada nema takvih slučajnosti. Tada od vladajućih dobivamo samo zakonito i humano postupanje.

Samo u Republici AP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...