Obavijesti

News

Komentari 4

Detalji drame kod Jasenovca: U čamcu bili mještani, pronašli su tijelo nestalog muškarca

Detalji drame kod Jasenovca: U čamcu bili mještani, pronašli su tijelo nestalog muškarca
7

Kako su javili iz PU sisačko-moslavačke, uz nestalog muškarca bio je još jedan koji je poginuo te žena koja je spašena. Sve se odvijalo oko 16 sati na poplavljenom području, a kako doznajemo, radi se o mještanima

VIDEO

Vatrogasci, spašavatelji na vodi HGSS-a i policajci cijelu su srijedu popodne i večer proveli u potrazi za čovjekom koji je u nesretnom slučaju ispao iz čamca kraj mjesta Mlaka, nedaleko od Jasenovca.

Kako su javili iz PU sisačko-moslavačke, uz nestalog muškarca bio je još jedan koji je poginuo te žena koja je spašena. Sve se odvijalo oko 16 sati na poplavljenom području, a kako doznajemo, radi se o mještanima.

U međuvremenu je policija pronašla drugog muškarca koji je, nažalost, poginuo, potvrdio nam je glasnogovornik policije. Kako neslužbeno doznajemo, drugo tijelo pronašli su ispod površine vode.

Oko 21:30 pripadnici HGSS-a pronašli su tijelo osobe za kojom se tragalo. Na intervenciji je bilo 6 vatrogasaca DVD-a Jasenovac, 3 vatrogasca iz JVP Novska i 9 pripadnika HGSS-a, rekli su iz HGSS-a.

 

- Na terenu su vatrogasci iz JVP Novske i Jasenovca. Teren je dosta opasan, pa moraju poduzimati sve mjere opreza. Voda se ne povlači, a očekuje se i vrhunac vodenog vala u Jasenovcu - rekao nam je tijekom potrage Marijo Paluh, vatrogasni zapovjednik sisačko-moslavačke županije.

S obzirom da ondje nema rasvjete, morali su koristiti jake reflektore na čamcima. Sve je otežavala i niska temperatura, kao i daljnje nadiranje vode.

Kako neslužbeno doznajemo, ljudi s čamca su se u trenutku nesreće zatekli na dijelu gdje se voda prelijevala iz retencije. Prema pretpostavkama spašavatelja, čamac je povukla bujica te ih izbacila u vodu. Plovilo je ostalo zaglavljeno među granjem te su ga ekipe uspjele brzo locirati po dolasku.

Naime, cesta koja vodi od Jasenovca prema Mlaki, nakon sela Košutarica, prva završava pod vodom tijekom visokog vodostaja. Ona je ujedno i jedini pravi kopneni put do Mlake koja tako ostaje odsječena. Sličnu situaciju mještani su imali i u ožujku 2018. godine kad su im vojska, vatrogasci i HGSS danima čamcima vozili hranu i vodu.

Inače, zbog poplava je HGSS imao više od 15 intervencija u naseljima na području Gospića, Gračaca, Jasenovca, Dvora i Kostajnice. Uglavnom su morali prevesti ljude do bolnice, zbog hitnih stanja te dijalize. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...