Obavijesti

News

Komentari 595

Detalji novih mjera od ožujka: U kafić i na WC samo s maskom, na terasama zabranjena glazba

Detalji novih mjera od ožujka: U kafić i na WC samo s maskom, na terasama zabranjena glazba

Nakon niza konzultacija sa svim resorima, od 1. ožujka omogućit će se rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima uz određene mjere, rekao je Plenković...

VIDEO

Nakon tri mjeseca, u ponedjeljak se otvaraju terase ugostiteljskih objekata, najavio je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade. Uz to, u sklopu novih popuštanja mjera omogućit će se i treninzi u zatvorenim prostorima, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

POGLEDAJTE VIDEO: Detalji novih mjera

Pokretanje videa...

mjere za kafiće i resorane od ožujka 01:03

 - Nakon niza konzultacija sa svim resorima, od 1. ožujka omogućit će se rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima uz određene mjere. Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima, ali o tome će detaljnije izvijestiti Nacionalni stožer - rekao je Plenković.

'Mjere pomoći vjerojatno će se nastaviti. Uz dužno poštovanje, ali nisu ugostitelji jedini...'
'Mjere pomoći vjerojatno će se nastaviti. Uz dužno poštovanje, ali  nisu ugostitelji jedini...'

Jutarnji list neslužbeno doznaje koja pravila očekuju kafiće i restorane. Dopušteno je radno vrijeme od 6 do 22 sata. Alkohol je dopušteno točiti, ali zabranit će se puštanje glazbe.

Terase moraju biti otvorene, odnosno ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Gostima će se dopustiti odlazak u toalet, ali tada moraju staviti zaštitnu masku. Također maske moraju biti na licu cijelo vrijeme, osim kada gosti sjede za stolom. Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi. Ova pravila ne vrijede za članove istog kućanstva, odnosno ako u restoran ili kafić dođe višečlana obitelj, oni ne moraju održavati razmak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 595
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.