News

Komentari 0

Detalji zvjerstva: Zadavio ju je pa fotografirao njeno golo tijelo

Detalji zvjerstva: Zadavio ju  je pa fotografirao njeno golo tijelo

Ubojica je fotografirao žrtvino međunožje. Tužitelj smatra da fotografije pokazuju kako je optuženi imao 'erotske fantazije o njenoj smrti' i da ubojstvo nije bilo slučajno

Suđenje osumnjičenom za ubojstvo 22-godišnje djevojke iz Velike Britanije se nastavlja.

Tijelo Grace Millane je pronađeno prošle godine na Novom Zelandu ugurano u kofer i bačeno u šumu, a njen ubojica tvrdi da je sve bio nesretan slučaj i posljedica grubog seksa. No javni tužilac smatra da su to laži s obzirom na postupke tuženika nakon njene smrti.

Ubojica je čak napravio nekoliko fotografija žrtvinog međunožja nakon što ju je, kako tvrdi tužiteljstvo, ubio. Tužitelj, Brian Dickey, je u svojoj završnoj izjavi rekao da tuženikova verzija događaja nije točna i da je on bio svjestan svega što je činio.

To potvrđuje i činjenica da je kupio sredstva za čišćenje stana, tražio najbolje mjesto za baciti tijelo i dogovorio novi spoj odmah nakon ubojstva, umjesto da je zvao hitnu službu.

Išao kupiti kofer i stavio tijelo unutra

Optuženi je išao kupiti i drugi kofer kako bi zamijenio onaj koji je koristio da se riješi žrtvinog tijela, a detektivima je rekao 'još uvijek je u mojoj sobi. Nisam kupio kofer da bih se riješio leša'. U tim postupcima se vidi njegova hladnokrvnost.

Osim toga, same fotografije Graceinog međunožja su poprilično dobar dokaz njegovog mentalnog stanja. Dickey smatra da fotografije otkrivaju tuženikov plana da je ubije, ako su napravljene dok je još bila živa. Međutim, ako su napravljene nakon ubojstva onda su dokaz da je tuženik imao 'erotske fantazije o njenoj smrti'.

Optuženi menadžer naftne kompanije još uvijek nije izravno priznao da je kriv za ubojstvo jer sve predstavlja kao nesretan slučaj. Neko vrijeme je čak tvrdio da je on samo pronašao žrtvino tijelo na podu hotelske sobe i da se nakon toga pokušao ubiti uzimajući veliku količinu tableta. 

Dickey je u svojoj izjavi rekao da je 27-godišnjak lagao da se pokušao predozirati tabletama jer je htio da ga ljudi žale i prikazati se kao dobar čovjek'.

- U nekom trenutku je ona izgubila svijest i postala potpuno opuštena i beživotna u njegovim rukama, a on je samo nastavio - rekao je Dickey. Patološki stručnjaci su zaključili da bi trebalo otprilike 5 do 10 minuta konstantnog pritiska prije nego što bi Grace umrla.