News

Komentari 128

Detektiv Braca: Javio mi se Matejev prijatelj, rekao mi je da je ta ekipa sklona challengima

Detektiv Braca: Javio mi se Matejev prijatelj, rekao mi je da je ta ekipa sklona challengima

Detektiv Braca Zdravković sjetio se slučaja prije 30 godina kad ga je načelnik pitao zašto nestalog čovjeka nisu tražili i uzvodno. Kad je rekao načelniku da ne shvaća, ovaj mu je rekao: 'Shvatit ćeš, još si mlad'

Za svakog roditelja nema bitnije i važnije stvari nego saznati istinu, kakva god ona bila, rekao je Braca Zdravković, privatni detektiv u Srbiji, koji je u ovom poslu desetljećima i radio je i na slučajevima čudnijima od nestanka Mateja Periša, otkrivši kako su znali pronaći nestaloga i uzvodno. Detektiv Braca ima i svoju emisiju na YouTubeu 'Čudne priče', u kojoj na temelju bogatog iskustva u tom području analizira dostupne informacije o Mateju i objavljuje što je on uspio saznati iz svojih izvora.

Pogledajte video: Misterij nestanka Mateja Periša

Riječni ribari su jako dobro organizirani

Jedan je od prvih upozorio na detalj taksista sa snimke i slučaj Matejeve prijateljice koji je krenuo čudnim tijekom nakon što se ispostavilo da je u njezinom iskazu neobičan detalj o snijegu i ledu kojih te večeri nije bilo.

Pričao je o riječnim ribarima i njihovoj ulozi u potrazi.

- Jako su dobro organizirani i ozbiljno su shvatili ovaj posao. Njih 30 se podijele po smjenama, kad vide nešto sumnjivo u rijeci, idu čamcima do tog mjesta i provjere o čemu se radi. Imaju i sonare koje koriste samo u specijalnim uvjetima, pronalaženje nestalih osoba. U nekim situacijama sonare koriste i za postavljanje mreža, tamo gdje su jata riba. No sad su ribarenje stavili u drugi plan i posvetili se potrazi - rekao je detektiv Braca koji je u emisiji nazvao ribara i pitao ga ima li kakvih rezultata potrage.

Nije dobio potvrdan odgovor.

Kaže kako je na ovom dijelu Dunava u zadnjih 30 godina bilo stotinjak nestalih, on je bio zadužen za taj sektor i radio je na mnogim tim slučajevima. Otkrio je zašto smatra da bi Mateja trebali tražiti i uzvodno.

Pogledajte video: Detektiv Braca o Mateju

Zašto ga treba tražiti i uzvodno

Sjetio se slučaja nestalog čovjeka prije 30 godina i razgovora s načelnikom.

- Rekao mi je: 'Jesi li, Braco, obavio sve?'

- A ja mu odgovorim onako pun sebe: 'Da, načelniče. Obavijestio sam sve stanice nizvodno da je taj i taj nestao'.

- On me pogleda čudno i kaže: 'A što je sa stanicama uzvodno i svim plovnim pritocima Dunava uzvodno i nizvodno?'

- A ja mu u čudu kažem: 'Načelniče, voda ide prema Crnom moru, a ne prema Beču'. Odgovorio mi je:

- Ako jednog dana budeš imao ambicije sjediti u ovoj fotelji, moraš naučiti da nekad predmeti protiv svoje volje idu i uzvodno'. Ja mu kažem da ga nisam shvatio.

- On mi odgovara: 'Zato i nisi trenutno načelnik. Ali mlad si i možda shvatiš jednog dana. Upravo su nam javili za slučaj nestalog čovjeka koji je pronađen uzvodno. Kako? Zakačio se na jednog od šlepova i pronašli su ga uzvodno' - ispričao je.

- Zato ga treba tražiti i uzvodno jer nikad se ne zna je li ga zakačio neki šlep i ode tako sve do Beča - rekao je detektiv i otkrio da ga je nedavno kontaktirao dečko koji zna Mateja i prijatelje s kojima se Matej druži.

'Ta ekipa je bila sklona challengima'

- On kaže da su ti momci vrlo živahni, jesu dobri dečki, ali momci koji idu na provod u stranu zemlju su živahni dečki. Između ostaloga, rekao mi je da je to društvo i u Splitu imalo međusobne oklade da netko može učiniti nešto zbog nečega, u današenje vrijeme to se zove challenge. Ovaj može preskočiti toliko, ovaj može skočiti s tog i tog mosta... - ispričao je detektiv.

Iz te tvrdnje nije jasno priča li prijatelj o društvu s kojim je Matej bio u Beogradu ili o prijateljima s kojima se družio u Splitu.

Možda je to bila oklada

- Onda recimo neki ponoćni triatlon, u smislu trčanja par kilometara, plivanje pa onda izađe na određeno mjesto i napravi stotinjak sklekova. Možda je ovdje u pitanji bila triatlon oklada. Možda je mladić po nagovoru svog društva otrčao kilometar i pol, skočio u Savu i plivao prema Gotiku, a sve zbog oklade. Ako je to u pitanju, to zna samo njegovo društvo. I ovo je jedna od teorija, ne moja, nego dečka iz Splita koji mi je to poslao - ispričao je detektiv Braca i dodao da on odbacuje mogućnost samovoljnog skoka u Savu i plivanja, jer tvrdi da s tog mjesta u Savu nitko ne može skočiti svojevoljno i preživjeti. 

Pogledajte video: Ne vraćam se bez sina

Najčitaniji članci