Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Devet dana pakla: Mala Monika je iscrpljena, svjesna je svega...

Moniku je Ninoslav Jovanović zvani 'Malčanski berberin' oteo oko 7.30 sati 20. prosinca kada je dijete krenulo u Osnovnu školu 'Zoran Đinđić' u Brzom Brodu...

Foto: Facebook
139 komentara

Dijete je u stabilnom zdravstvenom stanju, ali vidi se iscrpljenost na njoj. Ona je komunikativna i svjesna, rekao je izvor za Kurir. Djevojčica Monika pronađena je u vikendici u selu kraj Niša nakon devet dana intenzivne potrage za njom i njenim otmičarom.

20.00 Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović izjavio je večeras da je Monika u svjesnom, stabilnom stanju i da nije životno ugrožena.

- U tijeku su sve neophodne pretrage, s psihologom, socijalnim radnikom... večeras će biti smještena u klinici zajedno s majkom i pratit ćemo njeno stanje, rekao je Radovanović novinarima.

On je dodao da je Moniki sada prije svega potreban mir, i da će još nekoliko dana biti na dječijem odjelu Kliničkog centra gdje će razgovarati s timom psihologa.

- U kontaktu smo s Ministarstvom zdravlja i važno je da bude kod nas nekoliko dana da bi se napravilo sve što je neophodno i da se pomogne njoj da ovih teških deset dana bude iza nje - napomenuo je direktor KC Niš.

18.20 Prema najnovijim informacijama, Monika je pronađena u napuštenoj vikendici, a ne grobnici kako se pisalo na početku. Srpski mediji su objavili i prve fotografije Monike nakon što ju je preuzeo liječnički tim.

17.40 Moniku su odveli u bolnicu u Nišu.

17.00 Svjedok tvrdi da je osuđeni silovatelj Jovanović pobjegao pred policijom te da ima nož kod sebe.

POGLEDAJTE VIDEO:

16.50 Monika je pronađena živa, a za silovateljem se traga!

Podsjetimo, Moniku je Ninoslav Jovanović zvani 'Malčanski berberin' oteo oko 7.30 sati 20. prosinca kada je dijete krenulo u Osnovnu školu 'Zoran Đinđić' u Brzom Brodu. Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i vjerovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je tog dana ukrao automobil, sivi Punto i oteo dijete na putu do škole.

SRBIJA NA NOGAMA Pronašli su Moniku (12) živu u vikendici: Otmičaru još ni traga

U devetodnevnoj potrazi policije, vojske, lovaca i građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gde je otmičar krio djevojčicu. Jovanović je na mnogim mjestima ostavljao tragove kao što su otpaci od jela i odjeća.

Prema pisanju Espreso.rs, policija je stegnula obruč oko osuđenog silovatelja te se očekuje da će ga uskoro uhititi.

Monikina mama za Espreso.rs plačući prepričava svoj prvi razgovor sa djevojčicom.

- Mamice, samo dođi da te zagrlim - rekla joj je. 

- Jedva čekam da je zagrlim. Moju Moniku. Uzbuđena sam, jedva čekam da je dovedu - priča Monikina majka.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message