Obavijesti

News

Komentari 68

Diler imao uzgajalište pasa u Smokoviću: Nisu bili cijepljeni, na nekima je bilo i ožiljaka

Diler imao uzgajalište pasa u Smokoviću: Nisu bili cijepljeni, na nekima je bilo i ožiljaka
6

Policija je uzgajalište otkrila u pretraživanju posjeda Josipa Ž. (39) u čijem su Peugeotu u Zadru našli 72,7 grama kokaina. Nudio im je mito da ga ne prijave. Istražuje se jesu li se psi koristili za borbe

VIDEO

Zadarska policija istražuje jesu li psi koje su našli vezane u uzgajalištu u Smokviću bili uzgajani za borbe pasa. Psi su vezani lancima kakvima bi se mogli vezati i brodovi, a 20-ak pasa, većinom pasmine pit bull, je na kratkom lancu. Svaki ima kućicu, a neki od njih i ožljke po tijelu.

- Na ograđenom zemljišnom posjedu zatečen je veći broj pasa raznih pasmina, te zbog utvrđivanja uvjeta i svih drugih okolnosti držanja životinja u tijeku je koordinirano postupanje s nadležnim institucijama - rekla je policijska glasnogovornica u Zadru Ivana Grbin.

Policija je uzgajalište otkrila u pretraživanju "zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom" Josipa Ž. (39) u čijem su Peugeotu u Zadru našli 72,7 grama kokaina u srijedu. Tražili su je li još gdje sakrio drogu, a pretraživši mu imanje našli su  uzgajalište pasa i ilegalnu zračnicu. Josip Ž. ih je cijelo vrijeme mitio nudeći izdašne novčane svote policajcu da ne napiše prijavu budući da je već bio pod uvjetnom osudom zbog dilanja kilograma kokaina od prije dvije i pol godine, kada je kilogram kokaina sakrio u motociklu.

Potkupljivanje policije nije mu upalilo nego je još dobio i kaznenu prijavu za davanje mita, za što je nadležan USKOK. Uhitili su ga i odveli na ispitivanje sucu istrage koji mu je odredio pritvor na mjesec dana. 

- Uvjetna osuda može se opozvati, ali to ne ide automatizmom. Najvjerojatnije će u sklopu nove optužnice državno odvjetništvo staviti  i prijedlog opoziva ranije presude. Kako je sada riječ o uskočkom predmetu, vjerojatno će objediniti optužnicu, a suđenje preuzeti viši sud, odnosno Županijski sud u Splitu - kazao je Davor Dubravica, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Što će biti sa psima?

- Bila je inspekcija iz Zagreba, napravili su zapisnik. Što oni kažu, tako će biti, ako ih treba negdje zbrinuti, to će biti učinjeno. Nisu to psi za borbe, nego radni psi - kazao nam je čovjek kojeg smo zatekli na uzgajalištu pasa u Smokoviću i koji nam je rekao da je njegov teren koji je iznajmio vlasniku pasa za držanje životinja.

Kontaktirali smo i Državni inspektorat i pitali za pse. Kažu da psi nisu čipirani ni cijepljeni, a neki su zanemareni pa su neke prijave već podnijeli, a o daljnjima će odlučiti sudski vještak.

- Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, Ispostave u Zadru, u suradnji s MUP-om, PU Zadarskom, a u nazočnosti ovlaštenog sudskog vještaka, obavila je inspekcijski nadzor na navedenoj lokaciji prilikom čega je utvrdila da većina zatečenih pasa nije označena propisanom identifikacijskom oznakom te ni jedan zatečeni pas nije u propisanom roku cijepljen protiv bjesnoće temeljem čega je protiv vlasnika pasa podnijet optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru. Nadalje, s obzirom da su pojedini psi u trenutku nadzora zatečeni u vidljivo zanemarenom stanju, tijekom današnjeg dana očekuje se nalaz i izvješće ovlaštenog sudskog vještaka na temelju kojeg će veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučiti o daljnjem tijeku vođenja postupka protiv vlasnika pasa, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni - kažu iz inspektorata.

Sudski vještak bi trebao utvrditi jesu li psi sudjelovali u borbama pasa ili nisu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.