Obavijesti

News

Komentari 0

Diljem Hrvatske prosvjeduju protiv štetnih baznih stanica

Diljem Hrvatske prosvjeduju protiv štetnih baznih stanica
4

Prosvjedovat će se u 19 sati na devet lokacija u Hrvatskoj protiv postavljanja štetne bazne stanice u Rudešu čije je zračenje čak 1700 puta jače od preporučenog

VIDEO

Građani će diljem Hrvatske u srijedu u 19 sati održati prosvjede protiv zračenja štetnih baznih stanica Prosvjedi će se održati u Zagrebu, Splitu, Kaštelima, Zadru, Šibeniku, Perušiću i Istri, prenosi HRT

Građani Rudeša već se godinu dana bore protiv postavljanja bazne stanice VIP-ove bazne stanice na kuću u gusto naseljenom dijelu grada. Rezultati mjerenja te bazne stanice su 1700 puta jači od preporuke Europskog parlamenta.

Privatnu kuću u Pisarovinskoj ulici već godinu dana 'krasi' ta bazna stanica, a s obzirom da se nalazi u blizini škole, vrtića, Doma zdravlja i sportskih objekata, direktno ugrožava zdravlje okolnog stanovništva, pogotovo djece.

Iako se građani već godinu dana bore protiv postavljanja spornih baznih stanica, ovog puta pridružuju im se brojni građani na čak 9 lokacija diljem Hrvatske.

"Dragi susjed! Prošlo je godinu dana, a antena na vašoj kući i dalje prekomjerno zrači našu djecu. Vaša i VIP-ova pohlepa za novcem nadvladala je očajničke apele da skinete baznu stanicu s krova i prestanete ugrožavati ljudske živote. No u borbi protiv prekomjernog zračenja ljući smo i jači nego ikad. Nećemo odustati dok ne skinete baznu stanicu. A vi ćete nas, dragi susjed, do groba nositi na savjesti. Ogorčeni građani Rudeša."

Građani Rudeša traže da se donese pravilnik koji će zabranjivati postavljanje stanica u gusto naseljena mjesta i u blizini škola i vrtića.

Točne lokacije prosvjeda:

Zagreb – Vrbani i Prečko, istočna strana  trgovačkog  centra Point
Zagreb – Rudeš, ugao Pisarovinske i Delničke ulice
Zagreb – Jarun/Staglišće, ulica Gordana Jankovića 25
Split – Kila, okretište autobusa br. 6
Kaštel Lukšić - Obrov 23
Vrsi (Zadar) – pred zgradom općine i vrtića
Šibenik – Meterize, kod antene u ulici Put Gvozdenova
Perušić – kod Ciglane
Istra – Pobri, ispred crkve sv. Ane

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.