Obavijesti

News

Komentari 0

Diljem zemlje upozorenja zbog jake bure i magle, ostatak tjedna promjenjivo vrijeme

Diljem zemlje upozorenja zbog jake bure i magle, ostatak tjedna promjenjivo vrijeme
2

Na kopnu će puhati većinom slab  vjetar, na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo koje će navečer i u noći okrenuti na buru, podno Velebita lokalno i jaku

VIDEO

U Hrvatskoj će u srijedu biti djelomice sunčano uz postupan porast naoblake. Ujutro i dio prijepodneva mjestimice će biti magle, u nizinama unutrašnjosti čak i guste, a u drugom dijelu dana je ponegdje moguće malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu. Na kopnu će puhati većinom slab  vjetar, na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo koje će navečer i u noći okrenuti na buru, podno Velebita lokalno i jaku.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 4 i 9 na kopnu te od 12 do 17 °C duž obale.

Za Zagrebačku, Osječku i Karlovačku regiju upaljen je žuti meteoalarm zbog magle. Riječka regija, Kvarner i zapadna obala Istre također su pod žutim meteoalarmom, ali zbog jake bure. Za Velebitski kanal je upaljen narančasti meteoalarm koji simbolizira opasno vrijeme.

U nastavku prenosimo detaljniju, HRT-ovu, prognozu vremena za srijedu i nadolazeće dane.

U srijedu će na istoku Hrvatske biti djelomice sunčano. Jutro će biti hladno, uz mraz, mjestimice i maglu, a prema kraju dana jačat će umjerena naoblaka. Puhat će slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -3 do 0 °C, dnevna između 6 i 8 °C.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, uz također dosta oblaka, ali i sunčana razdoblja. Ujutro će se ponegdje pojaviti slab mraz i magla. 

VIDEO Kupači uranjaju u ledeno jezero tijekom najekstremnijih hladnoća zabilježenih u Pekingu
VIDEO Kupači uranjaju u ledeno jezero tijekom najekstremnijih hladnoća zabilježenih u Pekingu

Na sjevernom Jadranu vrijeme će biti promjenjivo i pretežno oblačno, poslijepodne i navečer ponegdje uz malo kiše, i to uglavnom prema otvorenome moru. Ujutro će mjestimice biti magle, koje može biti i uz zapadnu obalu Istre. U gorju će se ujutro ponegdje stvoriti mraz. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a navečer će uz obalu zapuhati bura.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

I u Dalmaciji će biti umjereno i pretežno oblačno. Poslijepodne i navečer prema otvorenome moru ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će umjereno, mjestimice i jako jugo, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4 °C, uz obalu između 7 i 10 °C. Dnevna uglavnom od 13 do 16 °C.

Razmjerno toplo bit će i na prevladavajuće sunčanome jugu Hrvatske. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar.

VIDEO Ledeni val okovao Kinu: Autoceste u blokadi, vlakovi ne voze, očekuju i do minus 40
VIDEO Ledeni val okovao Kinu: Autoceste u blokadi, vlakovi ne voze, očekuju i do minus 40

Promjenjivi nastavak tjedna

- U četvrtak i petak u unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. U petak na istoku ponegdje može pasti malo kiše. U subotu većinom oblačno, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj mjestimice uz oborine. Zapuhat će zapadni i sjeverozapadni vjetar, a dnevna temperatura u manjem padu.

- Na Jadranu djelomice sunčano, pa i sunčanije, uglavnom u petak u Dalmaciji ponegdje malo kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar- prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...