Obavijesti

News

Komentari 62

Dinko Burić o premijeru: Što je dopušteno Jupiteru, nije volu

Dinko Burić o premijeru: Što je dopušteno Jupiteru, nije volu
4

Nakon što je premijer Zoran Milanović na konferenciji za novinare rekao kako je odbio ostavku predstojnika svojeg ureda Sauche slučaj su komentirali zastupnici

VIDEO

Nakon što je premijer Zoran Milanović na konferenciji za novinare rekao kako je odbio ostavku predstojnika svojeg ureda Tomislava Sauche, zbog napisa da Plinacro posluje s odvjetničkom tvrtkom u kojoj je partnerica Sauchina supruga, slučaj su komentirali saborski zastupnici. Laburist Branko Vukšić je zgrožen.

- Prestrašno je što je premijer dozvolio nešto takvo. Svojim je relativiziranjem krivice doprinio tome da cvjeta nepotizam u cijeloj koaliciji, prvo u HNS-u, a sada se vidi da ni SDP nije imun - kaže Vukšić te dodaje kako je slučajan premijer, a ne država. Dinko Burić (HDSSB) se poput premijera poslužio mudrim izrekama.

- Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu. Ovoga se drži i stavlja sebe iznad naroda. Postupaju u skladu s izrekom - nije važno što čovjek zna, nego koga poznaje - govori Burić.

Gordan Jandroković (HDZ) kaže kako je Sauchin slučaj odjek slučaja ministrice Anke Mrak Taritaš.

- HNS uzvraća udarac SDP-u. Nije dobro to što se događa, ali je dobro da građani vide pravi karakter ove vlasti, koliko su duboko ogrezli u nepotizmu, klijentelizmu i stranačkom pogodovanju. Ne samo da je pala pozlata već je počeo hrđati čelik te koalicije - rekao je Jandroković.

Vladajuća koalicija slabije upoznata sa slučajem

Saborski zastupnici vladajuće koalicije su, kažu, slabije upoznati sa slučajem.

- Ukoliko je riječ o nepotizmu ili o nekim stvarima koje nisu prikladne svakako osuđujem. Međutim, prije svega mislim da te tvrdnje treba dokazati - rekao je Milorad Batinić (HNS). Odbacio je tvrdnje oporbe da HNS uzvraća udarac SDP-u zbog ministrice Anke Mrak Taritaš.

- Mogli ste se uvjeriti da HNS ne funkcionira na takav način. Udaraju po nama dosta često, s razlogom ili bez razloga, ali mi još ništa ne uzvraćamo - rekao je Batinić te komentirao izjavu premijera da nije zadovoljan radom HNS-ovih direktora javnih tvrtki.

- Trebate pitati njega u čemu nije zadovoljan direktorima javnih tvrtki. Ako se konstatira da je njegova tvrdnja točna vjerojatno će se poduzeti određene mjere da se rad javnih tvrtki poboljša - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...