Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dino se brinuo o svojoj baki. Poginuo je radeći na stroju

Slavonca Dinu Miškovića (27) poklopio je teški komad lima. Živio je u kući s bakom, o kojoj je skrbio. Studirao je bogosloviju, ali je napustio studij. Često je pisao o problemima mladih i njihovim odlascima u inozemstvo

Foto: Ivica Galović/Pixsell/Privatni album
84 komentara

Strašna nesreća bila je u ponedjeljak oko 18 sati u pognu Strojne obrade d.o.o. Đure Đakovića. Veliki i teški komad lima prilikom namještanja na radnom stroju za obradu je iskliznuo, prevrnu se i poklopio mladog radnika Dinu Miškovića (27). Nažalost mladiće je zbog težine ozljeda preminuo. 

Njegove kolege su u šoku, o njemu govore kao jako dobrom i uzornom mladiću, dobrim radniku i prijatelju. Dino je živio u kući sa svojom bakom, o kojoj je skrbio, a navodno je prije desetak godina još kao srednjoškolac htio biti svećenik. Upisao je Bogoslovni fakultet, ali ga je i ubrzo napustio. Posvetio se metalu, jer je bio obučen za rukovanje CNC strojevima. Volio je svoju obitelj, nažalost nije stigao osnovati svoju, svoje prijatelje, grad Slavonski Brod i svoju Domovinu. Na društvenoj mreži nerijetko je pisao o problemima mladih i njihovim odlascima u strani svijet.

TRAGEDIJA U SL. BRODU Poginuo radnik Đure Đakovića: Na mladića pala limena ploča

-  Dok palim svijeću u spomen na muku grada heroja, ponosa Slavonije na pameti mi je ova nova kolona. Kolona mladih koji odlaze bez sirena, bez uperenih cijevi. Odlaze s malo toga i nadom u bolje sutra. I tako su žive riječi.... Tko će čuvati moj grad,.... Tko će ga iznijeti iz mraka? Tko će ga čuvati dok vas ne bude... Vukovaru, Brode, Slavonijo....- napisao je Dino. 

U utorak su se u upravnoj zgradi Grupe Đuro Đaković d.d. medijima obratili Hrvoje Kekez, direktor Strojne obrade d.o.o i Marko Bogdanović, predsjednik Uprave grupe.

- Radnik je radio na stroju. Dok je postavljao komad lima na stroj, došlo je do nesreće i radnik je preminuo. Došla je Hitna, inspektorat...Ne znamo što se dogodilo. Radnici oko njega su u tom trenu radili svoje poslove, tako da nemamo neposrednog svjedoka. Prilikom stavljanja komada, dok stroj nije radio, komad se izvrnuo i poklopio ga. Istraga je u tijeku - drhtavim je glasom rekao Hrvoje Kekez, direktor 'Đuro Đaković' Strojne obrade. 

TRAGEDIJA U SL. BRODU 'Mladić je poginuo, radnici su u šoku. Pružamo im svu pomoć'

- U kontaktu smo s obitelji, posjetili smo ih te ponudili pomoć. Izražavam sućut i žaljenje. Raspustili smo drugu i treću smjenu da ne bi bilo još nekih ozljeda, jer ljudi su u šoku. Mladić je kod nas radio godinu i pol dana, a ranije je bio zaposlen u sestrinskoj tvrtki na sličnom stroju - dodao je Kekez.

- Nažalost, u ovom tragičnom trenutku upućujem najdublje izraze sućuti obitelji i svim djelatnicima. Poduzeli smo sve mjere za sigurnost ostalih radnika. Nemamo novih informacija. 'Đuro Đaković' grupa će se pobrinuti da radnici dobiju psihološku i svaku drugu medicinsku pomoć, ako je potrebno. Pretpostavka je da su sve procedure zaštite na radu bile poštovane, ali prepustimo policiji da dovrši istragu - rekao je Marko Bogdanović, predsjednik uprave Đuro Đaković Grupe d.d..

Možda vas zanima i ovo:
Message