Obavijesti

News

Komentari 8

Diplomirali 'od kuće': Završne radove obranili preko Skypea

Iako ih je korona virus pokušao spriječiti u završetku njihova školovanja, Riccardo i Giorgio uspjeli su pobijediti i obraniti svoje radove uz pomoć Skypea. Bez obzira što njihova obrana nije bila ona 'oči u oči'...

VIDEO

Dvojica studenta iz Trsta prvi koji su obranili svoje završne i diplomske radove preko Skypea, prenosi talijanski Il Piccolo.

Riječ je o studentu preddiplomskog studija građevine, Riccardu Del Bellu (22) i studentu diplomskog studija ekonomije, Giorgiu Giustizieriju (29).

Truba koja je dirnula Italiju: Susjede 'počastio' koncertom
Truba koja je dirnula Italiju: Susjede 'počastio' koncertom

Naime, ova su dvojica studenata obranu svojih završnih/diplomskih radova obavili kod kuće preko aplikacije Skype.

- Obukao sam košulju i hlače od najskupljeg odijela i pripremio se za obranu završnog rada. Nisam bio jako nervozan, dapače, osjećao sam se opušteno u okružju svog doma. Dan prije obrane, mentor mi je na e-mail poslao informacije o tome kako će se obrana preko Skypea odvijati, a nekoliko dana prije obrane svi smo morali poslati završnu pisanu verziju rada. Budući da je moja tema glasila 'Otpor betona' imao sam puno grafova i formula koje sam morao grafički prikazati pa sam zbog toga članovima povjerenstva pokazivao 'slideove' PowerPoint prezentacije koju sam pripremio za izlaganje – ispričao je Riccardo.

Nakon što je saznao da je uspješno obranio završni rad, Riccardo je objavio sliku na kojoj pozira s ručno izrađenim lovorovim vijencem.

Giorgio, inače student ekonomije, zbog opće karantene koja vlada u Italiji, morao je zamoliti  roditelje da mu pošalju odijelo iz Leccea u Trst.

- Zahvaljujući mentoru i Skypeu datum moje obrane diplomskog rada nije se morao mijenjati. Kako bismo se uvjerili da sve funkcionira dobro, večer prije moje obrane, imali smo 'generalnu' probu. Obrana je trajala pola sata. Bilo je vremena za moje izlaganje i eventualna pitanja članova povjerenstva. Nakon toga, članovi su se isključili na par minuta da bi se kasnije uključili i proglasili me diplomiranim magistrom ekonomije - ispričao je Giorgio.

Nakon što je javio da je diplomirao, Giorgiova djevojka Alessandra pobrinula se da dobije dostojnu proslavu diplome. Izradila mu je lovorov vijenac, a osigurala je i piće i hranu - šampanjac i bombonjeru. Nakon proslave, uslijedili su novi video pozivi. Ovog puta ne oni službeni, već obiteljski. Čestitke su pristizale preko svih kanala, Facebooka, Whatsappa...

Dobri duhovi karantene: Izađu na balkon i bodre se pjesmom
Dobri duhovi karantene: Izađu na balkon i bodre se pjesmom

Iako ih je korona virus pokušao spriječiti u završetku njihova školovanja, Riccardo i Giorgio uspjeli su pobijediti i obraniti svoje radove uz pomoć Skypea. Bez obzira što njihova obrana nije bila ona 'oči u oči', ovi su studenti, uz potporu Sveučilišta u Trstu koje je dopustilo ovakav oblik moderne obrane, uspjeli u svom naumu.

Za kraj, studenti kažu kako su zadovoljni ovakvim oblikom obrane rada te napominju kako se proslava diplome nipošto neće otkazati zbog trenutne situacije, već samo odgoditi za neka bolja vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa