Obavijesti

News

Komentari 8

Direktor HTZ-a dao ostavku: 'Capelli može birati suradnike'

Direktor HTZ-a dao ostavku: 'Capelli može birati suradnike'
1

Glavni direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivčić na osobni zahtjev zatražio je od ministra turizma Garija Cappelija i Turističkog vijeća razrješenje s te funkcije..

VIDEO

Glavni direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivčić na osobni zahtjev zatražio je od ministra turizma Garija Cappelija i Turističkog vijeća razrješenje s te funkcije. Turističko vijeće kojemu je na čelu resorni ministar, njegovu ostavku je u ponedjeljak prihvatilo. Iako je Turističko vijeće na sjednici prihvatilo godišnje izvješće HTZ- a za prošlu godinu koje je podnio direktor Ivičić i na temelju toga je on mogao dobiti još jedan mandat od godinu dana, Ivčić je ipak ponudio ostavku. 
 
- Razumijem situaciju i da se dogodila promjena vlasti i promjene na čelu Hrvatske turističke zajednice. Smatram da ministar ima pravo birati svoje najbliže suradnike, direktor HTZ- a je desna ruka ministra. Smatram svojim moralnim, civilizacijskim i poslovnim činom da sam mu svoj mandat dao na raspolaganje i ujedno zatražio razrješenje s dužnosti direktora glavnog ureda, rekao nam je Ratomir Ivčić na upit zašto odlazi s mjesta glavnog direktora.  

Kako nam kaže Ivčić, ministar turizma Gari Cappelli znao je još prije tri dana da će mu ponuditi svoju ostavku stoga u ponedjeljak nije bio iznenađen, a ostavku je prihvatio. Na naš upit da li je ministar imao nekog svog kandidata kojeg je htio postaviti na to mjesto i je li to razlog odlaska, Ivčić nam kaže kako nije bilo nikakvih političkih sukoba koji bi bili razlog ostavke.

- Mene nije izabrao ministar Cappelli na tu funkciju i on ima pravo na promjene i staviti svoje osobe na tu funkciju. O svojoj ostavci sam s njim razgovarao tri dana prije i on ju je prihvatio. Kako mi je rekao, kandidata za glavnog direktora nema te će raspisati natječaj- kaže Ivčić otkrivši nam detalj koji, kako kaže, nitko nije znao.

- Ja sam svoju ostavku ponudio i ministru Antonu Klimanu jer sam i tad smatrao da ima pravo staviti svoju osobu na tu poziciju. No, on je nije prihvatio. Tad smo radili na projekt e-Visitors i molio me da ostanem i to provedem- rekao nam je Ivčić. 

Godišnje izvješće za 2016. godinu dobio je same pohvale, kaže Ivčić dodajući kako je iznimno ponosan na sve ciljeve koje je postigao za vrijeme svog mandata.
 
- Na izvješće je bilo puno komplimenata od strane članova. Vrlo pohvalno su govorili o tome kako smo nakon nekih burnih vremena stabilizirali poslovanje zadnje dvije, tri godine, kako je  izvršenje programa bilo je na nivou 99 posto, a jačanje snage brenda za 60 posto, o tome kako je pokrenut je e- Visitor i puno novih projekata, procesa koji će trajati nekoliko godina- istaknuo je. 

S ministrom Cappellijem dogovorio je da će funkciju obavljati dok ne nađu novog čelnog čovjeka. Obvezan je po ugovoru obavljati tu dužnost idućih 60 dana od ostavke. Natječaj mora biti raspisan u roku 30 dana, no kako nam sam Ivčić kaže, sigurno se nova osoba neće naći u tom roku. Stoga misli da će još na toj funkciji ostati idućih dva, tri mjeseca.
 
- S mojom ostavkom neće biti nikakvih problema u HTZ- u niti praznog hoda. Sezona je pripremljena prošle godine, a mogu reći da ćemo imati još jednu rekordnu sezonu- kaže nam Ivčić.

Inače, Ratomir Ivčić ostavku je dao nakon dvije i pol godine mandata. Na mjesto direktora Glavnog ureda HTZ- a došao je 2014. godine, a odabralo ga je Turističko vijeće na čelu s tadašnjim ministrom Darkom Lorencinom. Prije toga bio je zamjenik upravo ministru Lorencinu.

Nakon Lorencina na mjesto ministra turizma došao je Anton Kliman, ali Ivčić je ostao na čelu HTZ- a iako je i njemu, kako je gore navedeno, nudio ostavku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...