Obavijesti

News

Komentari 26

Direktor zračne luke zamijenio brave, kontrolori otišli iz luke

Direktor zračne luke zamijenio brave, kontrolori otišli iz luke
1

Glavni i odgovorni Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić naredio je da se zamijene sve brave u prostorijama zračne plovidbe pa kontrolori leta više nisu imali pristup svojoj opremi. Luka je trenutno bez kontrole leta

VIDEO

U jeku koronakrize, koja je teško pogodila i zrakoplovni sektor, Zračna luka Rijeka ostala je bez kontrole leta. U petak se u toj zračnoj luci koja se nalazi na otoku Krku, dogodio incident zbog kojeg je morala intervenirati policija, a sve je rezultiralo odlaskom kontrole leta s krčkog aerodroma, saznaje Telegram.

Direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić naredio je da se zamijene sve brave u prostorijama zračne plovidbe pa zaposlenici i kontrolori leta više nisu imali pristup svojoj opremi za kontrolu zračnog prometa.

To samo po sebi trenutno ne predstavlja opasnost jer zračnog prometa zbog korona krize nema, ali budući da je zračna luka službeno otvorena, ona mora zadovoljavati kriterije i uvjete da prihvati zrakoplove u slučaju nužde. A kako ako nitko ne može raditi svoj posao?

Telegram je kontaktirao Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe iz koje je stigla informacija da je Tomislav Palalić potez povukao neovlašteno.

- U petak u kasnim poslijepodnevnim satima došlo je do neovlaštene zamjene brave na vratima prostorija Hrvatske kontrole zračne plovidbe u Zračnoj luci Rijeka. Tim činom napravljen je proboj u naš sustav zaštite, pri čemu je došlo do narušavanja integriteta u pružanju usluga kontrole zračne plovidbe - poručuju iz HKZP.

Zračna luka trenutno nema kontrolu leta

To znači da Zračna luka u ovom trenutku opće nema kontrolu leta i da je trenutno u potpunosti bez nadzora. U zračnom prostoru iznad nje, veći zrakoplovi mogu koristiti vlastite uređaje za razdvajanje, dok ju manje letjelice trenutno ne mogu koristiti. Prilaz se može osigurati iz Zračne luke Pula, ali slijetanje nije moguće.

U ovom trenutku zračnog prometa nema, no ako se situacija ubrzo ne razjasni, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo mogla bi uzeti Zračnoj luci Rijeka certifikat i tako ju isključiti iz zračnog prometa.

Ipak, HKZP objašnjava da su se s krčkog aerodroma povukli kako ne bi ugrožavali zračni promet te da su na vrijeme obavijestili nadležne institucije.

Ubrzo je na mjesto događaja stigla i policija.

- Obaviješteni smo iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe da je došlo do intervencije u prostoru od strane Zračne luke Rijeka. Zato su policijski službenici izašli na teren kako bi utvrdili činjenično stanje - rekli su iz PU Primorsko-goranske za Telegram.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...