Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

Divjak i Štromar uvjereni da će udžbenici biti na sjednici Vlade

Zakon koji donosi niže cijene udžbenika, lakše torbe i jasno daje zeleno svjetlo digitalizaciji u školama sigurno je potreban i preduvjet je bilo kakve reforme, rekla je ministrica Divjak

Križ: Štromar i Divjak obišli OŠ Milke Trnine koja je uvrštena u program "Škola za život"
Foto: Filip Kos/PIXSELL
16 komentara

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar sigurni su da će zakonski prijedlog o udžbenicima biti na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak jer je, ocijenio je Štromar, reforma obrazovanja izuzetno bitna za Hrvatsku i njezine građane.

Uvjerenost da će Nacrt prijedloga zakona o udžbenicima biti na dnevnome redu nove sjednice Vlade,  Ministri Divjak i Štromar izrazili su u izjavama koje su novinarima u srijedu navečer dali ispred Banskih dvora prije sjednice užega kabineta Vlade Republike Hrvatske.

ŠKOLA ZA ŽIVOT Divjak tvrdi: Eksperimentalni program ispunio je očekivanja

- Zakon koji donosi niže cijene udžbenika, lakše torbe i jasno daje zeleno svjetlo digitalizaciji u školama sigurno je potreban i preduvjet je bilo kakve reforme u školama te očekujem da svi to prepoznaju i zaštite roditelje i učenike i naravno da omoguće učiteljima da budu autonomni u svom radu, a to donosi ovaj zakon - istaknula je ministrica Divjak.

ŠTROMAR: 'Zakon o udžbenicima mora se donijeti u ovih nekoliko dana'

Dodala je da predloženi zakon o udžbenicima donosi i procedure te odobravanje izbora udžbenika i u tome smislu, ocijenila je Divjak, to su sigurno i antikorupcijski mehanizmi pa očekuje potporu i to da svi prepoznaju važnost spomenutoga zakona.

Na novinarsko pitanje što ako nacrt prijedloga toga zakona ipak neće biti na dnevnome redu sjednice Vlade, ministrica znanosti i obrazovanja ponovila je kako je sigurna da će biti. Na ponovljeno pitanje što ako ipak ne bude jer večer uoči sjednice Vlade to još nije sigurno, ministrica Divjak kratko je odgovorila da će onda o tome dati izjavu.  

Poptredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar siguran je da će taj zkonski prijedlog biti u četvrtak na dnevnom redu sjednice Vlade. Ustvrdio je da je taj zakon jako bitan za reformu obrazovanja, a reforma obrazovanja izuzetno bitna hrvatskim građanima i Hrvatskoj. Štromar nije odgovorio na novinarsko pitanje "je li trebala tolika drama oko toga" (stavljanja tog prijeldoga zakona na dnevni red sjednice Vlade).

VRDOLJAK O PREVIRANJIMA: 'Premijer mi jamči da će Zakon o udžbenicima biti izglasan...'

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar (HNS) u ponedjeljak je, naime, poručio da HNS-a više neće biti u Vladi ako se u ovoj godini ne donese zakon o udžbenicima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message