News

Komentari 6

Divjak traži povišice već šest mjeseci, Marić - nema pojma

Divjak traži povišice već šest mjeseci, Marić - nema pojma

Ministar financija je dosta zbunjeno reagirao na novinarski upit o zahtjevu o povećanju plaća u znanosti i obrazovanju, o kojem već neko vrijeme govore ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, te sindikati

Ugovor sa zaposlenima u znanosti i obrazovanju je važeći sljedeće tri godine i uopće nije tema razgovora. Ja nisam dobio nikakav prijedlog ni od sindikata ni od resornog ministarstva (za povećanjem plaća). Imamo samo javne poruke, kazao je u srijedu ministar financija Zdravko Marić.

On je dosta zbunjeno reagirao na novinarski upit o zahtjevu o povećanju plaća u znanosti i obrazovanju, o kojem već neko vrijeme govore ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, te sindikati.

Ministar Marić razgovara tek o povećanju osnovice za sve javne službe od dva posto, no i to, kako je rekao, “nije osigurano u ovome trenutku, ali će biti.”

A ono o čemu govore ministrica i sindikati je povećanje koeficijenta složenosti poslova za šest posto. Po tvrdnji iz ministarstva, upravo je Blaženka Divjak, uz podršku HNS-a, to predložila premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi. I pritom ističu, dopis o sindikalnom zahtjevu za povećanjem koeficijenta iz ministarstva znanosti Uredu Vlade  poslan je 21. ožujka, kao i Ministarstvu financija “na znanje”.

Završne pripreme prije početka školske godine s mentorima za novu kurikularnu reformu

Uz nove dopise u svibnju, slijedi sastanak s ministrima financija i rada u lipnju, kao i konzultacije s predsjednikom Vlade. Zadnji dopis iz MZO stigao je 11. lipnja. Pa ipak, ministar Marić - pojma o svemu nema...

Sindikati najavljuju prosvjed i oko ovog zahtjeva, no - u školama pojma nemaju. Kako doznajemo, ravnatelji od sindikalnih povjerenika nisu dobili nikakve informacije o eventualnom štrajku. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci