Obavijesti

News

Komentari 11

"Djeca danas ne mogu uživati od opširnog školskog gradiva"

"Djeca danas ne mogu uživati od opširnog školskog gradiva"
1

Pišite nam na facebook.com/bolje.obrazovanje, obrazovanje@24sata.hr ili 24sata, Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb s naznakom “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”

VIDEO

Ne možemo naučiti toliko informacija

Ono što profesor predaje učeniku u 45 minuta, učeniku treba pola sata (minimalno) da ponovi. Kako onda očekivati da dijete to sve stigne?

Ne znam tko je u stanju probuditi se u 5.30 sati, ići u školu, biti na nastavi do 14 sati, stići kući do 15.30 sati, najesti se i presvući te onda još učiti. Kako da se djeca bave slobodnim aktivnostima i onim što ustvari žele? Htio bih da djeca uče programirati (moguće zaposlenje poslije), ali zbog silnoga gradiva povijesti, hrvatskog i sličnog to se ne može. 

Kampod

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Školovanje puno košta, a sve to plaćaju roditelji

Zbilja treba promijeniti program obrazovanja. Hrvatski pravopis se mijenja iz dana u dan. Nekad sam bila odlična iz tog dijela gradiva, a danas je sve drugačije. Dijete dođe u malu školu i učiteljica kaže: bitno je da stječu radne navike, ne moraju naučiti čitati i pisati, a dođu u 1. osnovne, a ne smiju ni slovkati, nego moraju znati čitati. Školovanje jako puno košta, a sve to plaćaju roditelji iz svojeg džepa. 

Ana Vlainić

Ne mogu uživati od opširnog gradiva

Redovito učim i to svaki dan po četiri sata, ali jednostavno ne možemo uživati u životu koliko gradiva moramo naučiti. Trebalo bi znatno smanjiti gradivo da se olakša i učenicima i profesorima

Ja sam odlikaš, ali ponekad kad nešto želim naučiti s guštom ne mogu jer sam pretrpan drugim predmetima koje također moram učiti.

I onda se samo gomila mnoštvo apstraktnih činjenica koje je teško zapamtiti pa, nažalost, većina nas uči samo za ocjene, i to prolazne. Mislim da bi količinu gradiva trebalo znatno smanjiti jer tako će nam više naučenog ostati u pamćenju, a ovako, kad ima previše gradiva, nastane nam svima jedna velika zbrka u glavi. To je kao da vam netko pokaže tisuću slika zaredom, a na kraju ćete manje zapamtiti od tih tisuću nego da vam netko pokaže samo pet fotografija. Učim redovito i to svaki dan po četiri sata, ali jednostavno ne možemo uživati u životu koliko toga ima. To pod hitno treba riješiti kako bi nama bilo lakše. Isto tako, mnoštvo profesora je vremenski ograničeno kod predavanja i ne mogu sve stići objasniti. Tako da nam recimo jednu jako složenu i opširnu lekciju povijesti ispriča kao npr. križarske ratove u samo 45 minuta.

učenik

Kod nas funkcionira samo lopovluk, nikako obrazovanje

Kakve veze ima znanje, fakultet, pa čak i iskustvo ako nemaš nikoga u političkom vrhu da dođeš do posla. Onda me ni ne čudi kad mladi i obrazovani odlaze iz Hrvatske.

dipsy2010

Ako ste sposobni, u stranoj zemlji pronaći ćete posao

Nakon jednomjesečnog izbivanja iz Hrvatske meni je potpuno jasno zašto uspješni mladi odlaze. Mir, staloženost i sloga, uz vlastito znanje, omogućit će vam dobar život.

Šarlota

Država studentima nije ništa dala, nego porezni obveznici

Ministar Mornar malo je pomiješao kruške i jabuke jer država nije ništa dala studentima. Mi, porezni obveznici smo platili studije. Ako ima što komentirati, neka govori u svoje ime.

Damir Zaharija


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina