Djeca iz Dalmacije urlala 'Za dom spremni' slaveći pobjedu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 614

Djeca iz Dalmacije urlala 'Za dom spremni' slaveći pobjedu

Odigrali smo finale protiv srpske djece. Djeca su se međusobno družila. Srpska djeca su nosila hrvatsku zastavu, a naša djeca srpsku, rekao je Mužinić

VIDEO

Facebookom se ovoga petka širi snimka malih nogometaša koji viču "Za dom spremni". Snimku je objavio SDP-ovac Peđa Grbin, a na njoj su djeca uz koje je stariji muškarac (vjerojatno trener). Ustaški pozdrav djeca uzvikuju na nogometnom terenu slaveći tako pobjedu u nogometu nad Srbima.

Kako piše Index.hr, riječ je o pomlatku Nogometnog kluba NK Poljičanin 1921 iz Srinjina, mjesta koje se nalazi između Splita i Omiša.

Na snimci se vidi kako stariji gospodin, vjerojatno trener, i jedan od dječaka ostalima daju upute na koji način će vikati ustaški pozdrav.

- On viče Za dom, mi spremni, kaže dječak nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.

Predsjednik kluba Nikola Mužinić komentirao je snimku za Index:

- Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi, rekao je Mužinić na to.

Otkrio je da je snimka nastala ovih dana u Barceloni, gdje djeca nastupaju na turniru za godišta od 2006. do 2009. Znači, riječ je o djeci starosti od 10 do 13 godina.

- Odigrali smo finale protiv srpske djece. Djeca su se međusobno družila. Srpska djeca su nosila hrvatsku zastavu, a naša djeca srpsku, rekao je Mužinić.

Kad su ga upitali što mu znači "da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi", Mužinić se opet nasmijao i još jednom ponovio istu rečenicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 614

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.