Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Djeca s poteškoćama još čekaju razred: 'Do kraja rujna će biti'

Kakva je zapravo situacija s asistentima u nastavi ove školske godine govori podatak da je odobren samo jedan asistent na troje učenika, a rezultati mnogih natječaja se još čekaju iako je škola počela

13 komentara

Mnogi učenici s teškoćama u razvoju diljem Hrvatske ove školske godine još nisu dobili svog asistenta, a u Centru za odgoj i obrazovanje 'Slava Raškaj' u Splitu još čekaju na formiranje jednog razrednog odjela i to zato jer još nisu dobili - učitelja.

U toj grupi je petero djece s teškoćama u razvoju, a svoj razred trebali bi dobiti tek krajem rujna.

Sjednica Gradskog vijeca SKANDAL U SPLITU Prvašići s teškoćama u razvoju doznali da im razred ne postoji

Sve je zapelo u proceduri na relaciji Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva obrazovanja, počevši od izdavanja potvrda od strane povjerenstva o polaznicima do formiranja grupe odnosno razreda i objave natječaja za učitelja defektologa.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Željka Paleka

- Protiv procedure koja je takva kakva je, ja ne mogu ništa. Znala sam i ranije neslužbeno reći koliko će naših polaznika sigurno krenuti u prvi razred, ali ne mogu otvoriti grupu bez službenih potvrda o nastavku školovanja te djece i suglasnosti nadležnih. Rješenja su se izdavala tek u lipnju i srpnju, a natječaj koji kasni će uskoro biti realiziran. Očekujem da ćemo razred imati do kraja rujna. Sve sam to pošteno iznijela roditeljima. Da sam mogla napraviti preraspodjelu trenutačnih zaposlenika, popuniti nekome satnicu, ja bih to napravila. Ali kako nisam imala taj izbor, moram čekati da nadležno ministarstvo odradi svoj dio i dodjeli nam defektologa. Žao mi je, negdje je nešto zapelo - kaže nam Željka Paleka, ravnateljica 'Slave Raškaj'.

Sjednica Gradskog vijeca | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Osim učitelja defektologa, ravnateljica još čeka i na asistente u nastavi za desetero djece s teškoćama u razvoju. Kaže kako su se javili na natječaje preko udruga, no još uvijek čekaju rezultate.

Kakva je zapravo situacija s asistentima u nastavi ove školske godine govori podatak da je odobren samo jedan asistent na troje učenika, a rezultati mnogih natječaja se još čekaju iako je škola počela. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message