Obavijesti

News

Komentari 25

Dječak se igrao s puškom i slučajno ustrijelio sestru

Dječak se igrao s puškom i slučajno ustrijelio sestru
1

Stariji brat (15) sestri je pokazivao očevu pušku. Ona ga je htjela fotografirati s oružjem. Puška se zaglavila, a zatim opalila i ubila djevojčicu (14)

VIDEO

Učenicu osmog razreda pronašli su u četvrtak navečer oko 23 sata mrtvu u obiteljskoj kuću u Donjim Andrijevcima kraj Slavonskog Broda. Četrnaestogodišnju djevojčicu je slučajno ubio brat (15) igrajući se očevom puškom.
- Dječak (15) se igrao puškom, praznio je i punio spremnik. Sestra ga je htjela fotografirati. U toj igri zaglavio mu se zatvarač i kada je htio isprazniti spremnik, puška je opalila - rekao je istražni sudac Mirko Svirčević nakon obavljenog očevida.
Maloljetnik će, dodaje istražni sudac, odgovarati za kazneno djelo ubojstva iz nehaja. U petak je u poslijepodnevnim satima priveden istražnom sucu na saslušanje. Prema pričanju susjeda, nesretna djevojčica je tog poslijepodneva s prijateljima slavila Josipovo.
- Čuli smo da se djevojčica vratila kući oko 22 sata. Majka i najmlađi brat su spavali, a s njom je bio njezin godinu dana stariji brat. Najstariji brat je bio u selu. U sobi su bili samo njih dvoje. Što su radili s karabinom, ne znamo. Znamo samo da je brat istrčao iz sobe i zvao upomoć - pričaju susjedi, koji još ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila u njihovu selu.
Nitko od uže obitelji, zbog tuge koja ih je snašla, nije bio spreman razgovarati.
- Karabin koji je bratić, inače lovac, držao u kući, bio je rastavljen - kratko je rekao Antun Seletković, bratić oca stradale djevojčice.
Otac je radnik ĐĐ Montaže d.d. Strašna ga je vijest zatekla na radu u Njemačkoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.