Obavijesti

News

Komentari 112

Dječaka od godinu i pol udarila struja u čekaonici ambulante?

Dječaka od godinu i pol udarila struja u čekaonici ambulante?
2

Roditelji kažu da je dijete udarila struja iz utičnice iz koje su virile žice. U Domu zdravlja kažu da dječak nije bilo pod nadzorom roditelja i da je utičnica ispravna

VIDEO

Dječaka starog 17 mjeseci udarila je struja u čekaonici varaždinskog laboratorija Doma zdravlja, tvrde dječakovi roditelji. 

- Suprug i ja smo odveli starijeg sina (3) na vađenje krvi. Kad su njih dvoje bili u ordinaciji, čekala sam ih s mlađim djetetom. Na trenutak mi je pažnju skrenuo plač sina kojem su vadili krv, ali me prenuo čudan vrisak. Moj mališan je bio na podu i plakao - opisala je događaj užasnuta majka Hana Babić (33). U čekaonici je bila još jedna žena koja je vidjela što se dogodilo. Dijete je prstima dotaklo utičnicu iz koje su virile dvije nezaštićene žice te ga je udar struje odbacio na pod. 

- Razočaran sam reakcijom sestara u Domu zdravlja koje su sve redom pokušale umanjiti ozbiljnost situacije, govorile kako to nije ništa i da je sve u redu. Tad su jednostavno pomaknule stol za prematanje beba da prekrije utičnicu, a ne smatram da je to rješenje problema - ispričao je otac Jeronim (33). Utičnicu je fotografirao i pozvao policiju. Obaviješteno je i Općinsko državno odvjetništvo. 

- Nije da želim nekakvu odštetu, ali ono je bila životno opasna situacija, a njihova reakcija je bila da nisu ništa krivi! Moj sin nije ozlijeđen, ali ishod je mogao biti koban  - smatra Babić. 

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja Ivan Crnković, smatra cijelu raspravu bespredmetnom. 

- Utičnica je bila ispravna, a ja ne mogu hodati po svim ordinacijama i provjeravati čekaonice te što pacijenti ondje rade. Električne instalacije su po nalazu Instituta za zaštitu i sigurnost na radu u potpunosti ispravne. Netko je iščupao adapter, ali to nije naša krivnja - kaže Crnković.  Također, smatra da je nemoguće tvrditi da je dijete zaplakalo zbog udara struje, a ne zbog pada na pod. 

- Roditelji bi trebali svoju djecu držati pod kontrolom, a ne pustiti ih da lutaju okolo - smatra ravnatelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...